Ми у Facebook
01.08.2014, 11:29

У Рівному творять полотно перемоги над московським військом [+Відео]

Україна сьогодні повертається до сім’ї Європейських народів. Тому пам'ять про минуле задля проекції майбутнього - це підгрунття шансу для України зайняти позицію лідера, врахувавши досвід історичних поразок і перемог.

За два тижні український художник Юрій Нікітін обіцяє створити новий шедевр. У рівненській галереї європейського живопису «Євро-Арт» митець творить батальне полотно «Перемога Князя Острозького в битві під Оршею».

У вересні 1514 року рівно 500 років тому, об’єднане військо Великого князівства Литовського та Польського королівства, очолюване князем Костянтином Івановичем Острозьким, розбило армію Московського князівства. Литовська армія складалася із власне литовських, білоруських, українських, сербських, татарських, польських, угорських та німецьких загонів.

У Рівному пройшов перший турнір із емоційної мафії

Ідея увіковічнити цю перемогу на полотні належить Східно-Європейському форуму «Слава князів Острозьких: 500-річчя перемоги під Оршею».

Як розповів голова братства ім. князів Острозьких Микола Бендюк, художник творитиме свій шедевр на очах глядачів та веб-камери. Спостерігати за творчим процесом можна у галереї, або ж у режимі on-line



У Рівному відбудеться перший фестиваль вуличної культури

«Важливо, щоб українці частіше згадували свої перемоги і популяризували їх усіма можливими способами», - зауважив на відкритті мистецького заходу голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок.





На правах реклами