Ми у Facebook
01.08.2014, 12:19

Чому досі не знайшли Януковича?

Януковича ще досі не оголосили у міжнародний розшук, адже в Ынтерполі вже півроку опрацьовують запит України на розшук.
Інтерпол уже півроку опрацьовує запит України на оголошення Віктора Януковича у міжнародний розшук, "через проблеми із доказовою базою".

В Інтерполі пояснили, що у Ліоні досі вивчають ситуацію стосовно того, чи дозволено взагалі застосовувати канали та можливості організації для розшуку Януковича, пише "Українська правда"

Друга прес-конференція Віктора Януковича у Росії

Адже статтею третьою статуту Міжнародної організації кримінальної поліції "категорично забороняється здійснювати яке-небудь втручання чи дії політичного, військового, релігійного або расового характеру".

За словами Неволі, важливо надати переконливі докази того, що правопорушення носить власне кримінальний, а не політичний характер.

"Очевидно доведена його вина може бути лише після того, як справа пройде через суд", - зазначив він.

Таку думку поділяє і перший заступник голови комітету з питань боротьби з злочинністю і корупцією у Верховній Раді Геннадій Москаль.

"Інтерпол вимагає обов’язкового рішення суду. А тут, наскільки я знаю, є лише рішення про доставку його в суд для застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - зазначив він.

Рівнян досі вітає Янукович [ФОТОФАКТ]

За його словами, "щоб була доказова база, треба мати прямі показання".

"А їх на Януковича можуть дати люди, яких вже давно немає в країні… А хто на нього може дати показання? Тільки ті, кому він давав доручення і "давав добро"... Ці люди вже розбіглися і знаходяться у тому ж колі, що й сам Янукович", - вважає Москаль.

"Всі свідки, які були вхожі до його кабінету, всі знаходяться зараз в Російській Федерації. Дістати їх звідти неможливо", - додав він.

У той же час, вказує видання, у випадку Дмитра Яроша, Інтерполу виявилося достатнім рішення московського суду про заочний арешт лідера "Правого сектору", який базувався на роздруківці начебто поширеного посту Яроша у мережі "Вконтакте".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ