Ми у Facebook
04.08.2014, 11:18

Чи можна виїхати із зони АТО: Донецьк, Горлівка, Луганськ [+Відео]

Фото: uazmi.org

Командування АТО визначило гуманітарні коридори для виходу цивільного населення з Донецька, Горлівки та Луганська.
Про це повідомили у прес-центрі АТО.

"Згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права (права війни) в умовах бойових дій в населених пунктах, їх жителям надається гуманітарний коридор для виходу в безпечні райони. Інформація про коридори доводиться до жителів міст (населених пунктів), протиборчі сторони узгодять маршрути, час припинення вогню, розпізнавальні знаки для цивільного населення для безперешкодного виходу з району бойових дій", - йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Командування АТО вважає за необхідне визначити три гуманітарні коридори для виходу цивільного населення.

Новини з фронту: рівненські військові, не зважаючи на обстріли, рятують луганчан

Так, з Донецька можна виїхати по Ленінському проспекту до об'їзної дороги, далі по трасі Донецьк - Курахове через Мар'їнку.

З Горлівки: проспектом Леніна, вул. Маршала Жукова, вул. Вітчизняна, вул. Плеханова і далі по шосе Горлівка - Дружківка через Дзержинськ.

З Луганська: по вул. Радянська, вул. 16-я лінія, вул. Фрунзе, вул. Шевченка, вул. 7-я лінія, вул. Комінтерну, далі по шосе Луганськ - Щастя через Металіст.

Жителі сходу запевняють, що готові воювати проти ЛНР

"Розпізнавальним знаком для цивільного населення є біле полотнище для груп людей і широка біла пов'язка на рукаві у кожного громадянина", - поінформували у прес-центрі АТО.

Також зазначається, що з собою жителі міст можуть вивозити особисті речі.

В Донецьк їдуть 10 російських танків, які вночі перетнули кордон



"Вогонь на відстані 200 м вліво вправо від зазначених коридорів припиняється з 10.00 до 14.00 щодня", - йдеться у повідомленні.

"Особи, які порушують норми міжнародного гуманітарного права по відношенню до цивільних осіб (утримують цивільне населення в районі бойових дій, перешкоджають виходу з гуманітарних коридорах), вважаються військовими злочинцями і переслідуються за міжнародними законами", - зазначають у прес-центрі АТО.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ