Ми у Facebook
11.08.2014, 07:50

Рівненщина: які продукти подорожчали найбільше

Жителі Рівненщини з острахом чекають свої рахунки за газо- та водопостачання після підняття тарифів, а, враховуючи інфляцію, довго чекати здорожчання продуктів не довелося. Які з продуктів подорожчали найбільше?
За даними ГУ статистики в Рівненській області, вагомим чинником, що вплинув на загальний показник інфляції у липні було суттєве підвищення цін на гарячу воду на 129,7%, холодну воду на 97,2%, каналізацію на 72%. Це призвело до зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 8,7%.

ТОП-5 напоїв, які найкраще тамують спрагу

Ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше на 15,6–10,3% подорожчали м’ясо птиці, яйця, рис. На 5,4–0,6% зросли ціни на кондитерські вироби з борошна, м’ясо яловичини, соняшникову олію, м’ясо свинини, кондитерські вироби з цукру, продукти переробки зернових, безалкогольні напої, макаронні вироби, цукор, хліб, маргарин та інші рослинні жири, кисломолочну продукцію, сири, сало.

Водночас суттєво на 31,6% подешевшали овочі. Це пов'язано з тим, що літо - це сезон овочів та фруктів. На 0,8% і 0,6% зменшились ціни відповідно на молоко і масло.





На правах реклами