Ми у Facebook
11.08.2014, 20:41

Керівник РЗВА Володимир Процюк: "Проти мене використовують нову форму рекету"

В.о. генерального директора ТОВ “Високовольтний союз — РЗВА” Володимир Процюк на прес-конференції 11 серпня прокоментував скандал, який організували на підприємстві представники УНСО та ряду громадських організацій, а також роз'яснив наміри керівництва заводу оптимізувати його роботу.
- З початку року завод зазнав збитків на суму 62 млн. гривень. Нині підприємство не здатне утримувати таку кількість працюючих. Тому необхідно провести оптимізацію і витрат, і персоналу, - пояснив Володимир Процюк. - За розрахунками, потрібно скоротити близько 500 працівників. Я пропоную два варіанти, згідно чинного законодавства: або звільнення за згодою сторін, або за наказом про скорочення. З фінансової точки зору, людям вигідніше звільнитись за згодою сторін. Але пішли на це не всі працівники, і тому ще 28 липня я підписав відповідний наказ про звільнення.

Звинувачення на свою адресу з боку громадських активістів, які минулого четверга влаштували на РЗВА акцію протесту, внаслідок чого Володимир Процюк сам змушений був написати заяву на звільнення, керівник підприємства прокоментував так:

- Обличчя цих людей мені добре знайомі. У лютому вони вже приходили на завод під гаслами “Правого сектору”. Тоді злочинна влада Януковича намагалась безпідставно стягнути з нас 23 мільйони гривень податків. Ми звернулись до суду, і, оскільки чесні судді в Україні ще залишились, виграли цю справу. А “Правий сектор” тоді вимагав від нас вже сплатити ці гроші — не чекаючи рішень судів. Сьогодні приходять ті самі люди, тільки вже під гаслами УНА-УНСО, партії “Воля”... Вважаю, що такі їхні дії — це нова форма рекету. Тому що кількома днями раніше ці люди звертались до нас, аби ми допомогли армії. Я відповів, що армії ми допомагаємо, але через військкомат, а не через не відомі структури. Мені сказали, що я про це пошкодую. У четвер, коли мене змусили залишити територію підприємства, я почув від одного з активістів: “Ну що, ми ж тобі обіцяли, не з тими дружиш...”

Володимир Процюк: “Обирав досвід, а гроші прийшли самі”

Володимир Процюк заявив, що під час минулотижневих подій на підприємстві в нього вкрали барсетку, де знаходились документи, гроші, військовий квиток. У п'ятницю він написав відповідну заяву в міліцію, у понеділок — звернувся до прокуратури. На думку в.о. гендиректора РЗВА, в діях представників УНСО є ознаки злочинів, передбачених відразу кількома статтями Кримінального кодексу.

Протестувальники під час прес-конференції в різкій формі звинуватили керівника підприємства в умисних діях, спрямованих на знищення заводу — на догоду його російським акціонерам. Тим часом Володимир Процюк продемонстрував журналістам статутні документи підприємства, відповідно до яких юридична особа-акціонер РЗВА зареєстрована в Європі. За словами в.о. гендиректора, нині існує проблема нерозрахунків із підприємством за продукцію, відвантажену до Росії, і завод, припинивши подальші поставки продукції, нині судиться з російським покупцем, аби рівняни отримали належну оплату.

Володимир ПРОЦЮК. Фінансовий експерт високого класу

Правозахисник Сергій Мусевич, який також завітав у понеділок на прес-конференцію Володимира Процюка, вважає, що розібратись у конфлікті навколо підприємства мала б незалежна комісія:

- Якщо активісти УНСО звинувачують Володимира Процюка в діях, що загрожують національній безпеці України, то розбиратись із такими звинуваченнями мають представники СБУ. А прокуратура має перевірити законність усіх дій, пов'язаних із звільненням працівників. До складу комісію потрібно включити і представників трудового колективу підприємства. Тільки всебічний розгляд ситуації в межах чинного законодавства здатний перевести ситуацію в правове русло.

Сам Володимир Процюк тим часом наголосив, що робить усе для того, аби підприємство і далі працювало.





На правах реклами