Ми у Facebook
13.08.2014, 14:06

Міська влада просить рівнян не запускати салюти та феєрверки

Міська влада Рівного вирішила поки що просити рівнян утриматися від запуску феєрверків та салютів, адже запізно оприлюднила відповідний проект рішення.
Користувачі соціальних мереж з обуренням обговорювали те, що, попри складну ситуацію в країні, у Рівному продовжують гриміти салюти. Активісти хотіли, щоб Рівненська міська рада, як Тернопільська, прийняла рекомендаційне рішення щодо обмеження розважальних заходів та використання піротехнічних засобів.

Під час обговорення даного питання члени міськвиконкому визнали, що навіть прийнявши рішення про заборону запуску салютів та феєрверків в місті ситуація мало зміниться, а в основному постраждають підприємства, які безпосередньо тим займаються.

У Рівному хочуть заборонити феєрверки під час проведення АТО

Зловити за руку тих, хто порушить дану постанову, дуже важко, адже для того, щоб запустити феєрверк, потрібно дві хвилини, і винуватця після цього ти не знайдеш. А навіть якщо спіймаєш на гарячому, то його не злякаєш штрафом у 80 грн.

Тому поки що вирішили прийняти зверення до громадян, у якому роз'яснять моральну сторону проблеми. Адже це зовсім неправильно вдень ховати загиблих героїв, а вночі запускати феєрверки.

Представник підприємців, які займаються піротехнікою, зазначив, що у них і так впав попит. Рідко коли люди замовляють феєрверки та салюти на день народження, в основному вони працюють зараз на весілля і зазвичай на окраїні міста, в центрі салюти майже не запускають. Також він вважає, що якщо забороняти феєрверки, то варто закрити і нічні клуби, де щовечора відпочиває молодь, адже це теж аморально.

Чи зробить Рівне як Тернопіль: там заборонили феєрверки до завершення АТО

До остаточного вирішення цього питання міські чиновники повернуться через 20 днів, коли сплине час з дня оприлюдення проекту рішення. І, швидше за все, що рішення по цьому питанню буде позитивним, тобто феєрверки в місті таки заборонять.

Також міський голова Володимир Хомко зазначив, що феєрверків та салютів у місті під час святкування Дня міста не буде.





На правах реклами