Ми у Facebook
13.08.2014, 14:47

У Рівному продовжать торгувати на проїжджій частині

Міський голова Рівного вважає, що в ситуації, яка склалася в країні, забороняти торгівлю по вул. Полуботка та Пересопницькій не можна.
Нещодавно на вимогу прокуратури міський голова Рівного Володимир Хомко був змушений скасувати своє розпорядження про дозвіл на торгівлю на вулицях Пересопницькій та Полуботка.

За словами міського голови, дозволивши торгівлю на даних вулицях, влада не порушувала закон, просто знайшли "шпарину", яка робить можливим такий дозвіл.

Рівне: на центральому ринку не буде жінок-торгашок

"Тепер замість ринку на зазначених вулицях буде ярмарок, якому дозволено торгувати у всі дні тижня. Заборона торгівлі на вулиці буде можлива лише тоді, коли в країні поліпшиться економічна ситуація. А зараз розігнати 300 людей, які там торгують, ніхто не зможе. Бо це будуть крики, ґвалт, сльози, адже у багатьох із тих торговців це дійсно єдиний заробіток", - вважає Володимир Хомко.

Міський голова також зазначив, що дозвіл на торгівлю на ярмарку наданий лише на півроку, і подальша доля залежатиме від того, наскільки відповідально торговці ставитимуться до прибирання території та дотримання встановлених для них правил.

Також він пообіцяв провести опитування серед рівнян на тему, чи потрібно розігнати приринкову торгівлю. Адже слід враховувати й інтереси мешканців розташованих поруч з ринком будинків, які просто не мають можливості під’їхати до житла.





На правах реклами