Як правильно збирати урожай овочів [+ПОРАДИ]
Збирайте овочі тільки у суху погоду. Овочі, зібрані у дощову погоду, гірше зберігаються. Плоди стають водянисті та несмачні. Кількість мінеральних речовин і вітамінів в них зменшується.
Не чекайте повної стиглості плодів. Збирайте овочі коли вони майже дозрілі (за 2-3 дні до повної зрілості). Це продовжить строки зберігання плодів. Зовсім стиглими можна збирати овочі, які відразу використовують в їжу.

І ще кілька порад з досвіду збору овочів:
Збираючи огірки орієнтуйтесь на товщину шкірки та розмір плодів. Збирайте плоди частіше, краще щодня. Огірки відламуйте, а не відривайте, щоб не пошкодити стебла рослин.
Помідори знімайте бурими або рожевими. Зберігайте у сухому приміщенні. Покладіть у коробку і закрийте тканиною. У помідорах, що дозрівають таким чином, збільшується кількість поживних речовин і покращуються смакові якості плодів.
Перець збирайте, коли плоди ще зелені або тільки почали змінювати колір. До речі, перець, так як і помідори, добре дозріває в штучних умовах (у сухому світлому приміщенні).
Кабачки зрізуйте ножем, залишаючи невелику плодоніжку. Для зимового збереження залишайте плоди середнього розміру. Великі плоди використовуйте для приготування ікри.

Моркву і буряк викопуйте з попередньо розпушеного грунту. Не залишайте повністю дозрілі коренеплоди у грунті: вони можуть потріскатись, а в дощову погоду загнити. Після збору обовязково зріжте листя і зберігайте коренеплоди в піску у прохолодному місці.
Сподіваюсь, що тепер ви зберете овочі за всіма правилами.
Вдалого вам урожаю!

У "Дії" знову доступна для зміни та зняття реєстрації місця проживання

Українці знову можуть змінювати місце проживання та зніматися з реєстрації онлайн, без необхідності відвідувати Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) або інші установи.
переглядів: 20
Куди піти на вихідні у Рівному: програма заходів на Оствиці 10-11 травня

Рівнян та гостей міста запрошують провести незабутні вихідні, 10 та 11 травня, на території історико-культурного комплексу "Оствиця". На вас чекає насичена програма з мандрівок, майстер-класів, розваг та смачної кухні на природі.
переглядів: 38
Корисний сніданок може бути смачним: шпинатні панкейки з лососем та авокадо

Рум'яні панкейки вийдуть яскравими завдяки шпинату. Вони добре поєднуються зі слабосолоною рибою та авокадо.
переглядів: 87
Бал за хімію і фізику стане вагомішим - нові правила НМТ 2025

Абітурієнти, які складатимуть НМТ з фізики або хімії у 2025 році, матимуть переваги при вступі до профільних вишів.
переглядів: 303
Чи справді сіль пришвидшує кипіння води

Серед кулінарів досі побутує думка, що додавання солі у воду пришвидшує її закипання. Здавалося б, твердження логічне: мовляв, сіль нібито запускає певні хімічні процеси, які зменшують час доведення води до кипіння.
переглядів: 304