Ми у Facebook
26.08.2014, 12:04

У Рівному стане тепло, коли скаже Київ

Чи буде Рівне з теплом в умовах такої жорсткої економії газу, як нам обі­цяє Кабмін? Щоб дізнатися відповіді на всі ці питання, ми поспілкувалися з директором «Рівнетепло­енерго» Сте­паном Коропецьким. Адже саме, очолюване ним товариство, забезпечує теплом і гарячою водою практично всіх рівнян.
– Всі знають, що ситуація з газом в Україні залишається непевною. Проблема ця вирішується на найвищому державному рівні. А за технічну сторону впевнено повідомляю: наше підприємство практично вже підготувалося, аби подати рівнянам тепло, і до жовтня встигне остаточно завершити роботи в котельнях, на ма­гістралях і в теплопунктах. Відповідно до вимог постанови Кабміну початок опалювального сезону ми будемо узгоджувати з Києвом. Таке в нас уперше.

Та головне питання полягає в тому, скільки нам дозволять витрачати газу. Ідеться про так звані обмеження щодо споживання ліміту газу.

На жаль, за рік ніяк не можна перелаштуватися на альтернативні види палива. У Рівному – 34 котельні, то, зрозуміло, що для цього треба колосальні кошти. Котельні в більшості – у центрі міста, складські приміщення для твердого палива там збудувати ніде. Та якщо ситуація щодо газу не зміниться, вже наступного року почнемо замінювати котли на твердопаливні.

Рівненська АЕС: до Дня Незалежності - мільярд кіловат-годин електроенергії


Ми понад рік успішно експлуатуємо котельню на щепі на вулиці Курчатова. Щепу нам постачає трест зеленого господарства. Це дуже вигідно. Але в масштабах міста переробити всі котельні на альтернативне паливо та забезпечити їх сировиною дуже складно.

Наше підприємство – самодостатнє, колектив – високопрофесійний, тому ми, безумовно, готові вирішувати будь-які проблеми.

Для теплопостачальних під­приємств нашої області на опалювальний період передбачено 69,5 мільйона кубометрів газу, на Рівне з них припадає приблизно 62,5 мільйона кубометрів. Із цього й виходимо. Запевняю, що зробимо все від нас залежне, щоб рівняни мінімально відчули проблеми, пов’язані з обмеженням постачання газу. І дуже сподіваюсь, що зима в цьому році буде прихильною до України.


ДОВІДКА

Готуючись до нового опалювального сезону, працівники «Рівнетеплоенерго» провели гідравлічні ви­пробування 181 кілометра теплових мереж (а це – 89% від їх загальної протяжності), замінили 9 кілометрів труб, відремонтували всі центральні та інди­відуальні теплопункти в будинках, здійснили ремонтні роботи в 30 міських котельннях, а також відновили благоустрій у місцях розкопок теплових мереж на площі 4 тисячі 800 квадратних метрів.

Джерело: "Сім днів"





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини