Ми у Facebook
01.09.2014, 10:28

Святійший Патріарх Філарет освятив храм на Рівненщині

31 серпня 2014 року, у неділю відвідав місто Корець, де звершив чин освячення храму на честь Воскресіння Христового та очолив у новозбудованому храмі Божественну літургію.
На церковному подвір'ї Першоієрарха, якого супроводжував архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, зустріли голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр Савчук, голова Корецької районної державної адміністрації Михайло Волинець, голова Корецької районної ради Марія Михальська та Корецький міський голова Людмила Дмитрук. Про це повідомляє веб-сайт Рівненської єпархії.



Рівненська обласна бібліотека стала найсучаснішою із 18 тисяч бібліотек по всій Україні

Храм та церковне подвір'я цього дня були переповнені вірянами, які прибули для спільної молитви з Предстоятелем із усіх куточків Рівненщини.

Під час звершення Малого входу Патріарх Філарет нагородив настоятеля храму протоієрея Іоанна Мациканича черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.



У своїй проповіді Святійший Владика привітав громаду із побудовою і освяченням нового храму Божого та наголосив, що попри кровопролиття на неоголошену війну, яка триває на Донбасі, український народ продовжує будувати Божі храми, що свідчить про упевненість у нашій перемозі над окупантом.



До вересня у Рівному запустять 10 нових тролейбусів

По завершенні Божественної літургії Патріарх Філарет відзначив церковними нагородами фундаторів і будівничих храму. Відтак народного депутата України Юрія Вознюка було нагороджено орденом Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня, а активного парафіянина Василя Оснадчука – орденом Святого Миколая Чудотворця.



Також Благословенними Патріаршими грамотами були нагородженні голова Корецької районної державної адміністрації Михайло Волинець, голова Корецької районної ради Марія Михальська, Корецький міський голова Людмила Дмитрук та найбільш активні члени парафіяльної громади.

Закінчилось урочисте богослужіння молитвою «Боже, Великий Єдиний…» та виголошенням многоліття Святішому Патріарху Філарету, єпископату, духовенству, Українському народу, владі, війську та всім православним християнам.





На правах реклами