Ми у Facebook
03.09.2014, 08:17

Мешканцям Рівненщини знову дозволили збирати ягоди та гриби у Білорусі

Із 5 вересня 2014 року відновлено сезонний спрощений пропуск для збору лісових ягід та грибів для мешканців 10 прикордонних сіл Рівненської області.
Згідно з двосторонньою домовленістю представників прикордонних служб України та Республіки Білорусь, збирачам ягід та грибів з Рокитнівського району Рівненщини дозволено відвідувати білоруські ліси та болота аж до 15 листопада.

Помічник начальника Пінського прикордонного загону з роботи зі ЗМІ Михайло Бут-Гусаїм повідомив, що до 10 серпня пінські прикордонники пропустили майже 6 тисяч 750 українців для збору ягід у лісах Поліського лісгоспу, 1300 з яких – діти та підлітки.

Разом з тим 23 мешканці українських прикордонних сіл, у тому числі 11 неповнолітніх, отримали статус порушників кордону. А це означає, що в поточному році вони не зможуть збирати журавлину, гриби та інші дари лісу на території Білорусі. Про це інформує білоруський портал Media-Polesye.by.

Нагадаємо, домовленість про відкриття на україно-білоруському кордоні у межах дільниці відділу «Березове» трьох тимчасових місць пропуску жителів прикордоння з метою сезонного збору дарів лісу («Познань», «Березове» та «Дроздинь») досягнута у 2011 році між керівниками прикордонних відомств Республіки Білорусь та України. Щороку в цих пунктах пропуску оформлюються більше 40 тисяч місцевих жителів.

Жителі Рівненщини цього року мали можливість перетинати кордон для сезонного збору грибів та ягід з 1 липня до 10 серпня.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. У разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму, незаконної вирубки лісу та інших порушень законодавства у прикордонній смузі білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск мешканців прикордонних населених пунктів.





На правах реклами