Ми у Facebook
08.09.2014, 13:42

Волинські самооборонівці самостійно виготовляють бронежилети та захисні каски для АТО

Активісти Самооборони Волині планують розпочати виробництво захисних касок для бійців АТО.
Активіст Самооборони Сергій Рижков заявив, що на Волині планують налагодити виготовлення захисних касок. «Зараз знайшли в Чехословаччині кевлар і будемо робити. Каски будемо перевіряти», – зазначив він.

За словами Рижкова, вдалося залучити науковців. «Підключили професорів, які захищалися по пластику», – додав він.

Він також сказав, що багато родичів загиблих бійців АТО хочуть допомагати, про це повідомляє телеканал ZIK.

Нагадаємо, що ще у липні волинські ативісти почали самостійно виготовляти бронежилети для солдатів, які воюють на сході України.

Де у Рівному збирають теплі речі для військових

Така ініціатива виникла через брак бронежилетів та неможливість їх масової закупівлі за кордоном. Активісти вигадали спосіб, з допомогою якого можна зробити не гірші бронежилети, ніж продають фірми-виробники.

Так, бронеплиту купують у фінській фірмі «Ruukki». Уже в Україні її ріжуть на підприємстві, яке має на це технічні можливості. Там же плиту вигинають відповідно до форми тіла.

Активісти стверджують, що плита дуже міцна. Вона пройшла випробування різними видами зброї.

Чохли для бронеплатин
Чохли для бронеплатин


Чохли для бронеплатин
Чохли для бронеплатин


Представник Самооборони Волині Дмитро Сандалов розповів, яким чином заміняють кевларове покриття, яке захищає бійця від осколків, що відбиваються від бронепластини. У своїй майстерні він обмотує плиту десятьма шарами скловолокна. За його словами, цього достатньо, аби куля, яка влучить у бронь, не розлетілася та не поранила бійця, натомість її рештки потрапляють у це покриття.

Порівняння оснащення армії США, НАТО та Росії

Заступник керівника штабу Самооборони Майдану Волині Богдан Климчук повідомив, що таких підготовлених пластин є близько 5. Їх поміщають у спеціальні розвантажувальні жилети британського типу.

Самі ж бронежилети вдається зробити завдяки пожертвам волинян та допомозі меценатів й небайдужих бізнесменів.

Собівартість одиниці такого бронежилета – 3 тисячі гривень. Його також можуть купувати й інші бійці або їх родичі, громади, адже наразі існує дефіцит подібних засобів захисту тіла в Україні.





На правах реклами