Ми у Facebook
09.09.2014, 13:11

"Боїнг" MH17 був збитий "Буком" 53-ї зенітно-ракетної бригади Росії [ФОТО] [+Фото]

З'явилися нові докази того, що ракетна система "Бук", якою 17 липня був збитий літак MH17, прибула з Росії і, швидше за все, мала російський екіпаж.
За допомогою відео, які виклали жителі Бєлгородської області ще в червні, вдалося впізнати ракетну систему "Бук", помічену в Україні 17 липня, у складі колони "Буків", передає Цензор.НЕТ. Також вдалося визначити російську бригаду, яка керувала установкою.

Систему "Бук" вдалося впізнати по декількох елементах, включаючи білі відмітини зліва від шасі і, мабуть, сліди зафарбованого номера. Ось порівняння "Бука", зображеного на раніше невідомому відео, знятому в Росії 23 червня, з відомим зображенням Paris Match, на якому показаний "Бук" в Донецьку в 9 ранку 17 липня.



Зліва: Бук в колоні російської військової техніки, знятої ввечері 23 червня по дорозі від Старого Оскола на Оскольський Металургійний Комбінат в районі Білгорода. Джерело Справа



Фото вище з посиленим контрастом, на якому видно третю відмітку, яка співпадає.

Раніше вивчення численних зразків техніки в Україні показало, що стандартна практика російських військ - зафарбовувати номера на техніці перед відправкою в Україну. На зображенні Paris Match більша частина номера зафарбована. Проте все ще можна розібрати верхній вигин цифри "2" і дві інші білі відмітини. Важливо зауважити, що ці мітки знаходяться в одному і тому ж місці на "Буку" на обох зображеннях.



Ось порівняння фото Paris Match c зображення того ж "Бука" в колоні російської бойової техніки в Олексіївці, містечку приблизно в 70 милях від Старого Оскола, 24-го червня.

Зліва: Те ж фото Paris Match, що й вище. Справа: зображення з відео, знятого у магазина "Магніт" в Олексіївці, Росія, 24-го червня.

На зображенні вище також видно співпадаючі відмітки з лівого боку "Бука". Також можна підтвердити, що це той же "Бук", подивившись на іншу його сторону. "Бук", який їхав назад до російського кордону 17-го липня, має білу пляму на броні над гусеницями справа. Цю ж пляму видно на відео, знятому в районі Старого Оскола в Росії, завантаженому 23 червня.



Зліва: зображення з відео, широко поширився після трагедії MH17. Справа: інше раніше невідоме відео, зняте в районі Старого Оскола і залите 23 червня.

На відео колони російської техніки, знятих в червні, видно, що в колоні кілька "Буків". Однак визначити той, відмітини на якому збігаються з поміченим в Україні в липні, дуже просто, оскільки тільки на трьох "Буках" в колоні немає перил ззаду вежі.

Ось зображення, на якому видно, як виглядають ці перила, і як виглядає "Бук" без них. На верхньому зображенні - одна з систем з відео з Олексіївки, на нижньому - зображення "Бука", з якого імовірно був збитий MH17, зняте в Старому Осколі.



На верхньому зображенні - приклад "Бука" з перилами. На нижньому зображенні - "Бук" з мітками під Старим Осколом.

З пускових систем "Бук", знятих в Росії в кінці червня, три не мають перил ззаду вежі. Два з трьох, що залишилися мають ідентифікаційні номери на боку: номер 231 і 232. "Бук" номер 231 не може бути "Буком" з липневих відео і фото, так як на ньому зовсім інші відмітини праворуч і немає білої плями на броні над гусеницями зліва.



Фото та відео з місця падіння літака Амстердам - Куала-Лумпур

"Бук" №231 з ромбовидної ознакою і без білої плями. [Джерело]

На зображеннях нижче видно, що у "Бука", знятого в Луганську після збиття літака, немає перил ззаду вежі.



Вгорі: "Бук" без перил, знятий під Старим Осколом.
Внизу: Той же "Бук" в Луганську після катастрофи.

"Бук", помічений в червні в районі Старого Оскола, має відмітини з обох сторін, що збігаються з такими на "Буку", помічене до і після збиття літака 17 липня. Так само, як і "Бук", який імовірно збив MH17, він не має перил ззаду башти, а задня частина його башти темного кольору, що відповідає "Буку" на фотографії в Торезі. Цю машину складно сплутати з іншого; зокрема, тільки у неї такий характерний набір відмітин з усієї колони техніки, поміченою в кінці червня.

Більш того, той факт, що він рухався до українського кордону за кілька тижнів до атаки на авіалайнер, означає, що можна стверджувати, що помічений в Росії "Бук" - це той самий "Бук", що провезли в Україну і з якого був збитий MH17.

Також, вивчивши техніку в колоні, можливо визначити, якій російській частині, швидше за все, належить цей "Бук". На відео колони, що їде в Україну, видно, що на номерах техніки код регіону "50", що означає, що вони відносяться до Московського військового округу (МВО).

Код регіону "50" видно на номерах техніки на відео, знятому в Красненська районі вранці 24 червня.



Ответственность за трагедию с Boeing-777 лежит на Кремле и Путине – международный эксперт

На відео вантажівка в конвої, їдучому на Олексіївку 24 червня (примітка: час на відео вказано невірно)

Мабуть, на записи відеореєстратора невірно вказано час і дата - "2011.01.01". Це явно невірно з багатьох причин, включаючи літню погоду на відео, яка значно відрізняється від виду району Старого Оскола взимку, а також абсолютно ту ж техніку, яку видно на численних відео; см. білий мікроавтобус тут, тут і тут на 0:54.

Житель Старого Оскола також підтвердив, що на номерах техніки в колоні був код "50". Користувач rokerrson виклав це фото в Інстаграм 23-го червня:



Хтось на небесах не дав нам сісти у цей літак", - жінка, яка з немовлям не сіла у збитий Boeing 777

У Московському Військовому Окрузі є дві зенітно-ракетні бригади, які оснащені конкретно системами "Бук". Це 5-та Зрбр "Бук", що базується в Шуї, і 53-тя Зрбр "Бук", що базується в Курську. 5-у бригаду можна виключити, оскільки, згідно з кількома джерелами, її перевели з Московського Військового Округу в Західний Військовий Округ, і зараз вона базується в Санкт-Петербурзі, де на її техніці код регіону "43".

Оскільки Курськ знаходиться досить близько від Старого Оскола, логічно, що колона складалася з сил 53-й бригади і виїхала зі своєї бази в в/ч (військової частини) 32406. Це також підтверджується самим раннім відео колони, знятому вранці або вдень 23-го червня, на якому техніка їде з боку Курська в напрямку Харкова. Тому ймовірно, що "Бук" з 53-ї бригади, що базується під Курськом.

Також, крім того, що 53-а бригада "Буків" має на номерах код регіону "50", її солдати розмістили фотографії двох машин, які видно на відео, знятих в районі Старого Оскола. Ось дві фотографії однієї і тієї ж вантажівки: перша - скріншот з відео, знятого в Красненська районі, а друга завантажена Іваном Краснопрошіним, який служить в 53-й бригаді.



Зліва: вантажівка в колоні на Олексіївку 24-го червня.
Справа: та ж вантажівка, сфотографований сержантом Іваном Краснопрошіним з 53-ї бригади в Курську. Цифри на номері: "0639АН50".

Ось фотографії радара "Купол" зі складу системи "Бук". Перша завантажена Краснопрошіним в 2013-му році, а друга - скріншот з відео колони в Олексіївці.



Третя машина зліва - радар "Купол", який може використовуватися як елемент системи "Бук". Номер на борту - "201".


Радар "Купол" з номером 201 в Олексіївці 24 червня.



Краснопрошін всередині однієї з машин частини. По погонах видно, що він сержант.



На наступному фото Краснопрошін знаходиться на території військової частини 32406. Зверніть увагу на ракети на задньому плані, виставлені на плацу.



Іван Краснопрошін на плацу 53-й бригади 22 липня 2012



На наступному фото видно плац 53-й бригади зверху, в південній частині плацу видно ті ж ракети.

Ракети на фото вище підтверджують місцезнаходження Краснопрошіна на попередньому фото.

Наступне зображення - супутниковий знімок парку техніки 53-й бригади:



З цього зображення можна припустити, що значна кількість машин, помічених у колоні в червні, належать 53-й бригаді. Сама бригада входить до складу російських військ ППО. Будучи частиною, оснащеною "Буками" і навченої їх використовувати, 53-а бригада мала і можливість, і кошти збити MH17 17-го липня.





На правах реклами