Ми у Facebook
11.09.2014, 16:05

На Рівненщині затримали молодика, який грабував храми

Днями до мілsції почергово надійшли повідомлення, що невідомий обікрав приміщення церков у селах Бранів та Бокшин, що на Кореччині. Міліціонери оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився 28-річний раніше судимий Максим із Гощі.
Зі слів молодика, він вирішив скоїти ряд крадіжок з метою збагачення. З храму в селі Бранів Максим поцупив два хрести, чаші, церковні облаштунки та підсвічники. Крім того, холоднокровно понищив церковне майно та побив ікони. У Бокшині прихопив із собою три літри церковного вина та зібрану милостиню в сумі п’ять гривень. Зловмисник не знав, куди збути викрадені речі, тож повикидав їх у безлюдних місцях у траву.

В ході проведення досудового розслідування міліціонери встановили, що окрім крадіжок з культових споруд Максим обікрав ще й будинок у селі Городище. Зловмисник заволодів мобільним телефоном, крупами та вермішеллю. Крім того, молодик проник у дитячий садок у селі Черниця, звідки викрав продукти харчування та музичний центр.



Прокуратура в суді вимагає у забудовника передати квартири до комунальної власності Рівного

Чоловік розумів, що збувати викрадені речі може бути небезпечно для його свободи, і тому вирішив залишити аудіоколонки до музичного центру в кущах поблизу дитячого садка, а інші складові викинув у лісі.

— Відомості за диними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — зазначив т.в.о. начальника Корецького РВ УМВС майор міліції Юрій Ільчук. — Відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) та частиною 1 статті 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України.



На Рівненщині зіткнулися три авто: чотири монахині загинули

Максим народився у місті Хабаровськ Російської Федерації. У 1991 році отримав громадянство України. У 2007 році був засудженний на Вінничині за викрадення автомобіля до п`яти років та трьох місяців, а у грудні 2012 року звільнився з місць позбавлення волі. У 2014 році одружився, непрацюючий.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Максим повністю визнає свою вину та максимально сприяє слідству. Зокрема, у встановленні місця перебування викрадених речей.






На правах реклами