Ми у Facebook
13.09.2014, 21:57

Звістки від батальйону територіальної оборони "Горинь": оповідь рівнянина

Депутат Рівненської обласної ради Степан Молчан на своїй сторінці у фейсбук розповів про свою поїздку до вояків батальйону територіальної оборони "Горинь", що перебувають на сході України.
- Майже тиждень в дорозі по Східній Україні. Завезли з Рівного бійців "Горині" та передачки в місце їх дислокації. Частина батальйону територіальної оборони Рівненської області "Горинь" розташувалися в лісі. Живуть в туристичних наметах. Важко, але така військова служба. Хто кілька днів бував в туристичних походах, той знає.

Забезпечення технікою - кілька авто "Нива", медична "таблетка", декілька вантажівок, польова кухня і бусік. В третій роті з 57 бійців (недоукомплектована) бронежилети мають...(!) 10. Як воювати - загадка з багатьма невідомими. Нещодавно отримали 300 бушлатів, але носити їх неможливо через вологість одягу (швидше за все, довго зберігалися в необлаштованому складі).

Війна на сході – очима сина рівнянина Сергія Пандрака, який втратив ногу в бою під Луганськом [ЧАСТИНА 1]

Зустрів кількох давніх знайомих. Всі хлопці тримаються. Моральний і бойовий дух на високому рівні. Прізвища "Порошенко", "Гелетей" у земляків викликають відразу. Рибачок не знаю - вчора повертаючись на Рівне з Донбасу трохи з ним розминулися під Куйбишево. Він поїхав подивитися як там наші. Можливо, і червонів перед бійцями.
І ще - той, хто каже недобрі слова про волонтерів (зокрема, Допомога Армії Рівне)затямте, що завдяки їм і родичам бійців вони ще живі, адже значний тягар тилового забезпечення на їх плечах, - зазначив Степан Молчан.






На правах реклами