Ми у Facebook
16.09.2014, 10:08

Рівняни заборгували «Рівнегазу» більше 25 млн гривень

ПАТ «Рівнегаз» упродовж серпня відключило від газопостачання 355 боржників з метою недопущення подальшого зростання заборгованості споживачів за спожитий природний газ перед підприємством, що може призвести до зриву опалювального періоду.
На кінець опалювального сезону 2013-2014 рр. сума боргу споживачів перед ПАТ «Рівнегаз» становила 39,2 мільйона гривень. Проте, завдяки проведенню індивідуальної роботи з боржниками, на сьогодні суму боргу вдалося зменшити до 25,3 мільйона гривень.

Перший заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький наголошує, що для того, аби ПАТ «Рівнегаз» могло вчасно розраховуватись з постачальниками природного газу та забезпечувати придбання необхідних обсягів газу для безперебійного газопостачання підприємства, треба в повному обсязі отримувати кошти від споживачів. Тому в деяких випадках компанія змушена вдаватися до таких неприємних заходів, як припинення газопостачання.

Як повідомляє прес-служба ПАТ «Рівнегаз», відновлення газопостачання можливе за умови стовідсоткового погашення заборгованості. Проте, враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, а також соціальне та матеріальне становище деяких споживачів, ПАТ «Рівнегаз» заключає договори реструктуризації боргу.

На сьогоднішній день субсидію на газопостачання на Рівненщині оформили понад 8 тисяч родин.

Також з 1 липня 2014 року громадяни отримали право на компенсацію додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі, на газопостачання. Вона призначається відповідно до нової адресної програми Уряду для соціальної підтримки малозабезпечених сімей. Для призначення такої компенсації потрібно звернутися із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ