Ми у Facebook
16.09.2014, 14:34

Рівненщина: на ОВК 154-го округу Правий Сектор вже втретє мінятиме голову

Триває епопея з призначення голови окружної виборчої комісії 154-го виборчого округу з центром в м. Дубно. Вже втретє Політична партія «Правий сектор» збирається міняти кандидатуру на цю посаду. За словами Романа Коваля, керівника політсили на Рівненщині, наразі вони готують нове подання до ЦВК.
ерша конференція ОВК № 154 відбулась не в повному складі. Участь у ній не взяла голова пані Людмила Аркадіївна Ковальчук, подана від Політичної партії «Правий сектор».

Проте засідання відвідав представник цієї політичної сили Яков’юк Юрій Андрійович, який повідомив присутнім, що партія «Правий Сектор» не додавала кандидатуру п. Людмили Ковальчук, і взагалі це прізвище їм не відоме. Замість неї п. Юрій представив Оксану Вікторівну Панкевич, зазначивши, що саме вона буде головою окружної комісії від партії «Правий Сектор». Сама ж Оксана Вікторівна брала безпосередню участь у організації установчих зборів ОКВ, хоча жодних подань на заміну від Політичної партії «Правий Сектор» до ЦВК на той момент не надходило.

Девятого вересня 2014 року відбулось друге засідання ОВК 154-го округу. Головуючою під час зібрання виступила саме п. Людмила Ковальчук. Прийнявши присягу, Людмила Аркадіївна приступила до виконання своїх повноважень.

Вже 12 вересня ЦВК прийняла постанову № 932, в якій новим головою окружної виборчої комісії 154-го округу призначено вже Дзюбака Єгора Филимоновича. Це не перший досвід п. Єгора Филимоновича у роботі окружної комісії. На виборах Президента України у 2014 році він був членом ОВК від кандидата Петра Порошенка. Під час третього засідання ОВК 13 вересня Людмила Аркадіївна склада свої повноваження, а Єгор Дзюбак офіційно прийняв присягу та виступив головуючим під час засідання.

Проте, на цьому епопея з призначенням голови ОВК ще не закінчилась. Ситуацію прокоментував керівник Політичної партії «Правий Сектор» Рівненської області Роман Коваль, зазначивши, що його політсила наразі готує нове подання на заміну керівної посади комісії.

- Будучи на сході України, я лише сьогодні дізнався, що та людина (Оксана Вікторівна Панкевич – авт.), яку ми подавали в ЦВК, не отримала посади голови окружної виборчої комісії. Наразі ми готуємо новий пакет документів на Київ, і та людина, яка зараз призначена на посаду голови – складатиме свої повноваження. Таким чином ми міняємо голову на свою людину. Хто це робив, і як це робилось (мається на увазі подання кандидатури Людмили Ковальчук – авт.)- для мене ці питання залишаються відкритими» - зазначає Роман Коваль. - Це питання я триматиму на особистому контролі. Я не хотів би, щоб сьогодні замість нашої людини на керівній посаді працював хтось інший, адже це в першу чергу імідж структури» - додав він.

ГМ "ОПОРА"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ