Ми у Facebook
22.09.2014, 15:25

Рівненську актрису нагородили за кращу жіночу роль

Ніна Ніколаєва (Старуня) та Валерія Ратнікова (Нінка) у драмі "Останній строк". Фото: dramteatr.com.ua

Дві престижні нагороди привезли рівняни з Бреста (Білорусь), де
днями завершився XIX Міжнародний театральний фестиваль «Белая вежа».
Дипломом «За кращий спектакль малих форм» нагороджена драма за однойменною повістю Валентина Распутіна «Останній строк» Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру (режисер Володимир Петрів), повідомляє портал «Белорусские новости».

Сцена із вистави "Останній строк" Рівненського облмуздрамтеатру
Сцена із вистави "Останній строк" Рівненського облмуздрамтеатру


Диплом «За кращу жіночу роль» - за роль Старуні (вистава «Останній строк») - отримала актриса Рівненського облмуздрамтеатру Ніна Ніколаєва.

А Гран-прі фестивалю удостоєна вистава за мотивами Старого Заповіту «Книга Іова» театру-студії Meno fortas (Вільнюс, Литва) у постановці знаменитого литовського режисера Еймунтаса Някрошюса, пише www.naviny.by.

У XIX Міжнародному театральному фестивалі «Белая вежа» взяли участь 24 колективи з 13 країн (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Італія, Казахстан, Латвія, Литва, Польща, Росія, Словаччина, Україна, Естонія). На суд глядачів та журі були представлені 28 вистав, у тому числі за творами класиків та сучасних авторів, вуличні видовища, моноспектакль, театр ляльок і пантоміма.

У Бресті рівняни не були дебютантами, пише сайт Рівненського облмуздрамтеатру. 2012-го вони показалися на "Білій вежі" з абсурдною трагедією "Калігула" А. Камю. Тоді вистава була відзначена спеціальним дипломом від кртиків "Висота". Коли рівняни з'явились у Бресті цьогоріч, виявилось, що "Калігулу", а заодно і Рівненський облмуздрамтеатр, пам'ятають навіть через два роки.

Вистава у Бресті стала прем'єрною для виконавиці ролі Нінки. На театральній сцені БАТД дебютувала шестирічна Валерія Ратнікова. Дівчинка змінила в акторському складі вистави Юлію Стрілецьку, яка грала в "Останньому строку" шість років з дня прем'єри. Причина заміни проста - дванадцятирічна Юлія виросла з ролі. Незважаючи на юний вік і лише кілька репетицій, Валерія з роллю впоралась і отримала схвальні відгуки театральних експертів.





На правах реклами