Ми у Facebook
23.09.2014, 10:08

Україна не братиме участь у Євробаченні 2015 року

Національна телекомпанія України, у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою, прийняла рішення відмовитися від участі у Пісенному конкурсі Євробачення-2015.
Пісенний конкурс Євробачення — щорічний пісенний конкурс, що проводиться з 1956 року між країнами-членами Європейської Мовної Спілки. Україна брала участь у Пісенному конкурсі Євробачення, починаючи з 2003 року. Тоді Олександр Пономарьов зайняв 14 місце. У 2015 році Україна відмовиться від участі у пісенному конкурсі. Головна причина - брак коштів.

На виставці у Рівному представлено 400 сортів фіалок

- Ми розуміємо, що Євробачення – це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти – ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення", – прокоментував ситуацію на сайті 1tv.com.ua генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Водночас Україна не залишиться без Євробачення взагалі. Національна телекомпанія зараз проводить переговори з ЄМС щодо трансляції півфіналу та фіналу конкурсу.





На правах реклами