Ми у Facebook
25.09.2014, 16:20

Берташ втратив підтримку, ніхто не хоче опускатися з ним на дно

Головний регіонал області Василь Берташ вкотре проігнорував позачергову сесію Рівненської облради, під час якої депутати вирішували питання захисту життів українських солдат. А потім, як і його бос Янукович (з Ростова - ред.), через ЗМІ почав зводити наклепи на громадськість і керівництво області.
Нагадаємо, що на цій сесії колишніх регіоналів, які об'єдналися у групу "Європейський вибір" на чолі з Василем Берташем, прихильники партії «Воля» та УНА-УНСО пообіцяли викинути у смітники. Уникнути ганьби прибічники Януковича можуть, лише склавши мандати. Націоналістичні сили Рівненщини вважають, що представники злочинного режиму не просто тихенько планують відпрацювати свою каденцію, а намагаються повернути до своїх рук владу в області.

Тож Василь Берташ у коментарі одній з обласних газет виправдовується, мовляв, не знав про сесію. Хоча офіційна заява виконавчого апарату облради свідчить, що регіонала повідомили. Робили це через ЗМІ, на офіційному сайті облради та телефоном. Відповідно до протоколу, п’ять депутатів не дали однозначної відповіді щодо їх участі у позачерговій сесії (Берташ В.М., Колодич П.Д., Павлишин П.Я., Солодчук І.З., Шатов О.В.). То чому викручується Василь Берташ?

Регіональній верхівці не вдалося відмитися від людської крові, в результаті колишній очільник Рівненщини стрімко втрачає підтримку депутатів, які не хочуть, щоб, пішовши на дно, пан Берташ потягнув їх за собою. Відтак шукають собі нового «пристанища» в системі координат обласної ради. Шукають місця, яке дозволить їм не дратувати своїм прізвищем та політичним минулим рівненську громадськість та націоналістів. Знайдуть вони його чи ні, буде видно 26-го вересня.
В цей же час пан Берташ, перебуваючи в політичній агонії, намагається стримувати незворотній процесс. Можливо, досі не може звикнути до ролі рядового політика.

Екс-регіоналам Рівненської облради дали 15 днів на складання повноважень

Був ще один цікавий момент в коментарі пана Берташа. Він озвучив запитання: як Пантюхов (один з керівників УНСО на Рівненщині,- ред.) може ставити якісь вимоги до депутатів, яких обрали люди? І тут хочеться відповісти.

Так, навіть якщо припустити, що вибори не були сфальшовані, то можна погодитися, що їх обирали люди, але свого часу ті ж таки люди обрали й Януковича, через якого станом на сьогодні спершу на Майдані, а зараз у війні загинули тисячі українців. Що ж виходить: Василь Михайлович пропонує людям, як покірним рабам, терпіти зрадників, вбивць та мародерів впродовж всієї каденції їх панування? Вибачте, але керуючись цією логікою, Янукович мав би досі бути президентом… Звісно, для Василя Берташа це був би ідеальний варіант, тоді б їх регіональна ідилія продовжувалася. А поки один та інший, правда з різною періодичністю,- хто з Ростова, а хто з Рокитного,- демонструють свою політичну агонію.

ВІДЕО: Як екс-очільника Рівненщини Василя Берташа виганяли з мітингу під Верховною радою

Олександр Пантюхов дав регіоналам 15 днів щоб скласти повноваження. Інакше - викинуть у смітник



Джерело: сторінка "УНСО Рівненщина" у Фейсбук





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ