Ми у Facebook
02.10.2014, 10:11

Конкурс "Я гарна": у Юлії Новак власна філософія краси

Ще однією неординарною учасницею конкурсу "Я гарна" стала 23-річна Юлія Новак. Юлія поділилася розмумами про те, що для неї є краса і якою має бути по справжньому гарна жінка.
«Пустеля гарна тим, що в ній криються джерела». Епіграфом до свого роздуму взяла слова Екзюпері з казки «Маленький принц» (чого, запитаєте, з дитячої оповідки, бо ж у казках завжди є гарні принцеси, а чому саме цей вираз – зрозумієте пізніше).

Усвідомлення цілісності краси до мене «прийшло» не відразу. У дитинстві вертілась біля дзеркала: на підборах з яскраво нафарбованими червоними губами (поцупила і перше, і друге в мами) і думала, що у цьому вся жіноча краса. Стильно одягнена, з довершеним макіяжем, з гламурною зачіскою, кокетливим поглядом та виваженою ходою – ось вона справжня красуня (про параметри 90-60-90 не задумувалась, бо була худорлявою). Цей мій образ краси доповнювали персонажі фільмів, фото актрис з глянцевих журналів.



У новому конкурсі "Я гарна" з'явилася перша учасниця

Доповнити список красивих принад привабливої жінки змусив один випадок в гамірливій володимирецькій маршрутці (себто маршутки «Рівне-Володимерець»). Якраз я закінчувала 11 клас. Як зараз пам’ятаю, переді мною сиділо два молодика. Мимовільно стала свідком їхньої розмови. Вони жваво обговорювали якусь вчорашню вечірку, а ж поки на одній із зупинок не зайшла ефектна струнка білявка. Хлопці враз почали шепотіти. До мене лиш доносились шматки фраз: «Яка краля», «Та ти подивись, бо є на шо дивиться» та інше цьому подібне.

Далі «мої» сусіди навпроти пересіли ближче до «кралі» та почали знайомитись. Сказати, що не заздрила тій красуні – собі збрехати. Але коли красуня вийшла з маршрутки, один з молодиків з неприязню бовтнув на весь салон: «Тупа блондинка!». Отоді я пожаліла, що позаздрила тій дівчині.

Подумала, що справжня краса – не лише кольорова та запашна, на яку злітаються метелики. Для гарної жінки потрібна гострота розуму, начитаність, кмітливість, всебічний розвиток, аналітичне мислення, одним словом – нектар …

Всі у школі та ВНЗ вивчали українську мову, чи не так? То що ж то є за прикметник «гарна», якщо немає знаменника «Я»? А нічого. Без «Я» (себто особистості) не може бути справжньої краси. Це як лялька Барбі: мило посміхається, кліпає величезними очиськами, а всередині – пусто. Ні амбіцій, ні принципів, ні саморозвитку, ні соціального статусу, ні національної гідності, ні почуття волі… Немає «Я» то й не має до чого ставити прикметник «Гарна».



На порталі OGO.UA стартує новий конкурс "Я гарна"

Думаєте на цьому мої роздуми закінчились? Та ні, вони продовжуються. Йдемо далі. Українська мова багата на синоніми до слова «гарна»: приваблива, мила, чарівна, неповторна, красна, красива, файна, хороша, добра… Але кожне слово принагідне конкретному випадку: «приваблива юнка», «миле дівча», «чарівна жінка», «неповторна наречена», «красна ґаздиня», «красива панянка», «чарівна леді», «файна молодиця», «хороша дружина», «добра мама»… І кожен «гарний» синонім різнобічно висвітлює красу жінки. Бо ж і вік, і сімейний статус, і рід діяльності роблять жінку гарною.

І якщо всі вище вказані ознаки належать жінці, то що вона гарна? Та ні. Бо найбільше відштовхує всю зовнішню красу, інтелект, професіоналізм – черствість душі, егоїзм, аморальність, грубість, ницість, бездуховність. Красу зовнішню, як і всі інші таланти, дає нам Бог (або природа, Доля, батьки – хай кожен вважає як йому до вподоби), але внутрішній світ ми влаштовуємо самі. Ми, жінки, красиві, коли живемо в злагоді із собою, коли до нас скоса не заглядає у шибу совість, коли, крім власного «Я», у нас в середині живе Любов та «Ми», коли серце не розучилось шепотіти щиру дитячу молитву…

І пустеля може бути гарною…. Бо під тонами золото-піску, б’ють чисті, прохолодні джерела, які дають життя оазисам, дають воду стомленим мандрами життя перехожим.

«Заговори, щоб я тебе побачив», – Сократ завершує мої роздуми.

Нагадаємо, що прийом заявок на конкурс триває до 15 жовтня 2014! Поспішайте, не проґавте можливість стати героїнею програми "Ранкова кава з Ольгою Данилюк" та отримати прекрасні призи від партнерів конкурсу.

УМОВИ КОНКУРСУ



Генеральний партнер конкурсу



Від Генерального партнера переможниці конкурсу отримають 3 місячні абонементи на відвідування спортивного залу.


Партнери конкурсу:


Отримай сертифікат на 500 грн від техномережі "F5"










На правах реклами