Ми у Facebook
12.10.2014, 17:13

У Рівному - фотоподія світового рівня [Фото+Відео]

Міжнародний салон художньої фотографії "Фотовернісаж на Покрову-2014" вже вдев'яте зібрав у Рівному роботи фотографів із різних країн світу. Відкриття фотовернісажу відбулось у неділю, 12 жовтня.
Цього разу "Фотовернісаж на Покрову" зібрав у Рівному роботи фотографів із 52 країн світу. Загалом же, за словами організатора заходу, рівненського фотохудожника Олександра Харвата, за дев'ять років існування "Фотовернісажу на Покрову" його учасниками стали майстри фотомистецтва із 90 країн.

"Фотовернісаж на Покрову-2014": роботи учасників

"Все, що сприяє культурно-духовному розвитку — працює проти війни” - таким є девіз цьогорічного фотосалону. Як зазначив Олександра Харват, "Фотовернісаж на Покрову" щороку відкриває нові імена фотохудожників, нинішній рік не став винятком. До слова, серед дебютантів фотосалону є й фотомитці з Росії.

ВІДЕО: Олександр Харват про "Фотовернісаж на Покрову-2014"

"Фотографіх стали більш правдивими, - характеризує тенденції "Фотовернісажу на Покрову" його організатор Олександр Харват. - Якщо кілька років тому ми спостерігали засилля фотошопу, то нині його використання стало більш обдуманим".

Відкриття "Фотовернісажу на Покрову-2014": фоторепортаж

Гран-прі фестивалю всі минулі роки мандрував за кордон, лише торік він залишився в Україні - тоді головну відзнаку виборов Володимир Поліщук із Бердичева на Житомирщині за серію портретів. Цього ж року гран-прі знову помандрує далеко від України - головну відзнаку "Фотовернісажу на Покрову" здобув фотохудожник із Сингапуру Eng Siong Yeo, автор серії світлин на тему природи. До слова, якщо в минулі роки бронзову статуетку для володаря гран-прі відливали в Києві, то цього року її виготовили у Рівному - зробив це наш земляк Олександр Вознюк.





На правах реклами