Ми у Facebook
12.10.2014, 18:46

Школа універсального журналіста зібрала на Рівненщині учнів із 5 областей

14 старшокласників із 5 областей (Рівненської, Волинської, Одеської, Тернопільської та Хмельницької) отримали дипломи випускників Школи універсального журналіста, яка пройшла днями на базі Національного університету "Острозька академія".
Які риси притаманні журналісти, що таке новини і як беруть інтерв'ю - про все це та багато іншого старшокласники з різних областей України дізнались упродовж двох днів занять. А про особливості навчання в Острозькій академії, на базі якої відбувався тренінг, вони почули з перших уст від завідувача кафедри журналістики, доктора філологічних наук професора Олександра Глотова. Наприкінці тренінгу школярі отримали сертифікати про закінчення ШУЖ, а головне - вони і надалі зможуть розраховувати на підтримку своїх перших кроків у журналістиці, зокрема, і в підготовці доробків на творчий конкурс для вступу на спеціальність "Журналістика". Деякі учасники відразу по закінченні школи висловили бажання приїхати на подібне навчання до Острозької академії знову!

А втім, слово - самим випускникам Школи універсального журналіста! Ось враження кількох із них.

Анастасія ТІЛІНІНА, м.Іллічівськ (Одеська обл.):
- ШУЖ мені сподобалась, адже тут я познайомилась із багатьма людьми, з якими поєднують спільні інтереси. Мені було приємно бути частиною такого колективу. ШУЖ допомогла мені зрозуміти, що журналістика - це моє.

ВІДЕО: враження випускників Школи універсального журналіста у квітні 2014 року

Софія ЗОРЯ, м.Острог (Рівненська обл.):
- Якщо ви креативна та неповторна людина, то ваша скарбниця знань та вражень стане багатшою. Тому, не зволікайте, проходьте ШУЖ в Острозі, в Рівному, розширюйте кордони кругозору та дійте!



Анастасія КУЗНЕЦОВА, м.Нетішин (Хмельницька обл.):
- Особисто мені сподобалось усе: слухати, дізнаватись щось нове про мій особистий вибір, брати участь у практичних завданнях. Проходить ШУЖ у неформальній обстановці, тому людина може розслабитися, комфортно себе почувати і бути налаштованою на продуктивну роботу.

ФОТО: Школа універсального журналіста в Острозькій академії у квітні 2014 року

Валерія ПАРФЕНЮК, с.Варковичі Дубенського району (Рівненська обл.):
- Ці дводенні заняття - реальний позитив, на всі 100% цікава і пізнавальна інформація. Якщо раніше сумнівалася, то тепер знаю, що журналістка - це моє. Такі школи розкривають потенціал кожного в цій справі, які, можливо, в майбутньому випускник і обере. Побільше б таких занять. Реально цікаво і хочеться БІЛЬШЕ! Раджу всім.



Нагадаємо: Школа універсального журналіста на базі Острозької академії допомагає старшокласникам краще підготуватись до вступу на спеціальність "Журналістика" і дізнатись більше про професію журналіста, отримавши не лише знання, а й практичні навички. Школа універсального журналіста проводиться в Острозькій академії з 2011 року. Випускники попередніх шкіл нині успішно здобувають фах журналіста. Зокрема, із 5 цьогорічних першокурсників академії, які навчаються на спеціальності "Журналістика" за кошти державного бюджету, двоє - саме випускники ШУЖ.

Детальнішу інформацію про умови навчання у Школі універсального журналіста на базі Острозької академії для учнів 9-11 класів та про наступний набір до ШУЖ можна отримати за телефоном (050) 339 39 85 або написавши на електронну адресу vg2001@ukr.net





На правах реклами