Ми у Facebook
16.10.2014, 17:09

Хто потрапив під першу хвилю люстрації? [СПИСОК]

Відповідно до закону "Про очищення влади" з займаних посад, станом на 16 жовтня, звільнені 39 керівних співробітник центральних органів виконавчої влади. Про це повідомляє прес-служба уряду.
«Відповідно до базової норми Закону України «Про очищення влади» Уряд України загалом звільняє 39 службовців вищих категорій, із яких 19 осіб подали заяви про звільнення за власним бажанням, 20 осіб звільняються на підставі прямої норми закону - на підставі люстрації», - повідомив Арсеній Яценюк.

За його словами, звільнені посадовці - це керівники центральних органів виконавчої влади, перші заступники міністрів, заступники міністрів.

Він також повідомив, що Уряд вносить термінове подання Президенту України про звільнення керівника Кіровоградської обласної державної адміністрації, «який повинен бути звільнений на підставах люстрації», а також щодо звільнення 10 членів національних комісій.



10 днів на люстрацію: закон "Про очищення влади" набрав чинності

Також оприлюднено перелік чиновників, які підлягають звільненню за законом про люстрацію, проте звільнилися за власним бажанням до вступу в силу закону.



Президент підписав закон про люстрацію

Крім того, Кабмін запропонував звільнити за законом про очищення влади главу та дев'ятьох членів Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ