Ми у Facebook
22.10.2014, 14:36

Яке покарання чекає за несплату єдиного податку

Відповідно до норм Податкового кодексу платники єдиного податку несуть відповідальність за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій. Тому ДПІ у м. Рівному звертає увагу платників єдиного податку на своєчасність проведення розрахунків з бюджетом.
Так, до платників І та ІІ груп єдиного податку у разі несплати, несвоєчасної сплати чи недоплати авансових внесків з єдиного податку, застосовується штрафна санкція в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку (п.122.1 ст.122 Податкового кодексу України).

До «єдинників», які обрали для себе ІІІ-VI групи єдиного податку, у разі несплати податкового зобов’язання, зазначеного ними у Декларації платника єдиного податку, застосовуються штрафні санкції у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Крім того, у разі несвоєчасної сплати єдиного податку нараховується пеня (пп.129.1.1 п.129.1 ст.129 ПКУ).

Також, нагадуємо, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. А платники єдиного податку третьої та п’ятої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Довідково: станом на 21.10.2014 р. з початку року «єдинники» сплатили до місцевого бюджету 47,5 млн. грн. єдиного податку. В тому числі фізичні особи – 35,1 млн. грн., юридичні особи – 12,4 млн. грн.

Статті по темі:


Рівняни стабільно сплачують податки


Бюджети області отримали майже 105 млн грн плати за землю






На правах реклами