Поради рівнянам: три рецепти «протигрипозних» страв з часником
3-5 зубчиків часнику, 1-2 столові ложки оливкової олії (рафінованої соняшникової, вершкового масла), 1 л картопляного відвару, 1 чайна ложка подрібненої петрушки (можна сухої, мороженої), дрібка меленого солодкого червоного перцю або інші улюблені спеції, чорний мелений і запашний перець, сіль, 1 маленький лавровий листок; попередньо підсмажені кубики з білого хліба або батона (можна і з житнього або звичайного сірого хліба).
Нарізаний тонкими пластинками часник злегка підсмажте в олії чи на вершковому маслі - доти, поки з’явиться аромат, додайте зелень. Зніміть з вогню, посипте перцем. Залийте картопляним відваром, який залишився, наприклад, під час приготування картопляного пюре. Посоліть при необхідності, дайте закипіти. Розлийте у порційні чашки. Подавайте з підсмаженими кубиками-грінками та сметаною.
Гарбуз з часником, сиром та горіхами
300 г гарбуза з яскравою, щільною та солодкою м’якоттю (можна замінити 2-3 середніми соковитими морквинами або взяти половину гарбуза, половину - моркви), 3-4 зубчики часнику, 100 г тертого сиру (твердого або плавленого), 1 жменя мелених волоських горіхів, сіль, жирна сметана або майонез.
Моркву почистіть, натріть якомога дрібніше. Змішайте з товченим часником, меленими горіхами, тертим сиром, посоліть, поперчіть, заправте майонезом. Подавайте з картопляним пюре, гарно підходить до вареної курячої грудки.
Сиркові кульки з часником та волоськими горіхами
200 г свіжого кисломолочного сиру (творог), 100 г твердого чи плавленого сиру, 50 г вершкового масла, 1-2 столові ложки сметани або майонезу, 50 г мелених волоських горіхів, 1-2 зубчики часнику, сіль, мелений запашний перець або суміш перців.
Масло розітріть з кисломолочним сиром (творогом), додайте дрібно натертий твердий або плавлений сир (якщо прилипає до тертки - покладіть на якийсь час у морозилку), мелені горіхи та товчений або дрібно нарізаний часник. Масу добре вимішайте, при необхідності додайте сметану чи майонез. Посоліть, збагатіть смак улюбленими спеціями, сформуйте невеликі кульки розміром з волоський горіх, які складіть на плоску тарілку. Зверху можна посипати меленими горіхами, тертим жовтком, паприкою, зеленню петрушки чи подрібненою зеленою цибулею - кому як подобається.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
9 лютого: яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?
![](/images/articles/2/small/1706253490.jpg)
Сьогодні за новим церковним календарем православні згадують мученика Никифора Антіохійського, преподобного Панкратія, затворника Києво-Печерського, а також обрітення мощів святителя Інокентія.
переглядів: 17
Встиг побувати у найгарячіших точках фронту: історія Захисника України
![](/images/articles/2/small/1739038875.jpg)
Йому 27 років. Микола на позивний «Масон» у листопаді 2022 року отримав повістку й був мобілізований до лав ЗСУ. За цей час встиг побувати у найгарячіших точках фронту, де бойові дії не вщухають ні на мить.
переглядів: 268
Коли почнеться Великий піст у 2025 році
![](/images/articles/2/small/1710781339.jpg)
Великий піст - один із важливих постів для православних християн, адже він передує Великодню.
переглядів: 472
Ветеран з Рівненщини змагається на Іграх Нескорених
![](/images/articles/2/small/1739026185.jpg)
Сьогодні, 8 лютого, у Канаді відкриваються масштабні змагання серед військовослужбовців, які отримали поранення чи травми під час службових обов’язків.
переглядів: 209
Спортсмени з Рівненщини у складі команди успішно розпочали виступ на змаганнях з волейболу сидячи
![](/images/articles/2/small/1739025075.jpg)
Українська команда Київ-Україна почала виступати на міжнародних змаганнях Срібної Євроліги з волейболу сидячи серед чоловічих команд.
переглядів: 223