Ми у Facebook
26.10.2014, 16:45

За порушення виборчого законодавства рівнянам "світить" до 10 років за ґратами [+Відео]

Напередодні позачергових виборів до Верховної Ради в країні посилили відповідальність за порушення виборчих прав громадян. Відтепер такі правопорушення відноситимуть до категорії середніх і тяжких видів злочинів.
23 жовтня набув чинності закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян. За цей документ проголосували депутати Верховної Ради 14 жовтня 2014 року. Даним законодавчим актом посилена відповідальність за ці правопорушення. Відтепер їх відносититимуть до категорії середніх і тяжких видів злочинів.

За фальсифікацію виборчих документів та подання неправдивих відомостей до держреєстру особа може бути позбавлена волі на строк від 3 до 10 років. В окрему статтю виділено підкуп виборців.

Крім того, кримінальну відповідальність нестиме особа, яка отримає виборчий бюлетень, але не має на це права. Відповідальність за такі діяння - штраф від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян. В перерахунку на гривні це від 1700 до 3 тисяч 50 гривень. До тяжкого злочину відтепер віднесли незаконну вимогу або вказівку службовою особою, яка в результаті може вплинути на рішення виборчої комісії. За такі діяння - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Підробка виборчих документів може забезпечити особі "відпочинок за гратами" від 3 до 7 років.



Матеріали до теми:

ФОТО: Центр Рівного у день виборів 26 жовтня

Рівне: п'яний виборець порвав бюлетень

Джерело: rivne1.tv





На правах реклами