Ми у Facebook
02.11.2014, 09:41

На Рівненщині горять торфовища [+Фото]

1 листопада продовжуються роботи з ліквідації горіння покладів торфу поблизу села Жадень Дубровицького району. Також очевидці повідомляють OGO.ua про пожежі на торфовищах в інших північних районах Рівненщини, зокрема, Рокитнівському.
Роботи щодо ліквідації осередків загорянь ускладнені значним глибинним тлінням шарів грунту, повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС у Рівненській області.

На ліквідацію осередків загорянь задіяно пожежно-рятувальну та інженерну техніку. Крім того, рятувальникам Держслужби з НС за сприяння Дубровицької районної адміністрації задіяно місцеве населення та працівники лісового господарства.

Також, за даними прес-служби ГУ ДСНС, зафіксовано незначні осередки загорянь торфовищ у інших північних районах Рівненщини: Володимирецькому, Зарічненському, Рокитнівському та Сарненському.

Попередньою причиною займань торфовищ є людська недбалість під час випалювання сухої трави. Разом з тим, відносно тепла та суха погода сприяє швидкому поширенню вогню на значні площі. Навіть після ліквідації пожежі висока температура на покладах торфу зберігається всередині кілька днів.





Матеріали до теми:

Рівненщина: на міжнародній трасі згоріла вантажівка [+Фото]

Рівне: 40-річний чоловік згорів на Ювілейному

У Рівному на будівництві спалахнула пожежа






На правах реклами