Ми у Facebook
03.11.2014, 07:32

Заміни шини – збережи автомобіль

Зважаючи на прогнози синоптиків про зниження температури, а у подальшому опади та налипання мокрого снігу, працівники Державтоінспекції закликають водіїв та пішоходів бути особливо обережними та уважними на вулицях і автошляхах.
Як свідчить статистика, саме під час ускладнення погодних умов спостерігається зростання аварійності на дорогах.

Державтоінспекція нагадує всім автолюбителям про необхідність заміни шин з літніх на зимові, адже гума - це те, що з’єднує автомобіль з дорогою і є основою безпечності.

Радимо замінювати гуму до перших морозів та снігу.
Запам’ятайте, універсальної гуми для експлуатації у літній та зимовий період немає, пов’язано це у першу чергу з матеріалом, який використовується для виготовлення автомобільних гум. Для літа вони виготовляються більш жорсткішими, зимові ж навпаки – м’які, також вони відрізняються малюнком протектора, хімічним складом та багатьма іншими елементами. Так звані всесезонні гуми експлуатуються в діапазоні від -5 до +20 С.

Деякі автолюбителі рахують, що «перевзуватися» не обов’язково і можна їздити весь рік на «всесезонних» гумах. Однак, це не так! У нашому кліматі автомобілям просто необхідні міжсезонні шини. А тому працівники Державтоінспекції звертаються до водіїв з проханням потурбуватися про зимове взуття для своїх «залізних коней».

Також радимо, під час керування транспортними засобами, особливо при погіршенні дорожніх умов, ожеледиці, проявляти уважність та обережність, чітко дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, обирати безпечну швидкість та дистанцію руху, уникати різкого гальмування та маневрування транспортним засобом.

Зверніть увагу на ефективність роботи гальмівної системи, функціонування зовнішніх освітлювальних приладів, елементів очищення та обігріву вікон вашого автомобіля

Статті по темі:

Як рівнянам знайти вкрадений телефон


Ціни на бензин на Рівненщині: порівняльна таблиця



На Рівненщині чергова смертельна ДТП





На правах реклами