Ми у Facebook
07.11.2014, 17:33

Календар садівника, городника на листопад 2014

Щоденний посівний календар на листопад 2014 року з урахуванням фаз Місяця, його положення у знаку Зодіаку. Сприятливі та несприятливі дні для роботи з рослинами, рекомендації для господарів.
У листопаді на присадибній ділянці, в саду-городі й на квітнику роботи значно менше, ніж у жовтні. Але справжні господарі мають подбати про майбутній врожай і підготуватись до морозів.

Найважливіше, поки не настали зимові холоди, провести вологозарядковий полив дерев та кущів. Адже цьогорічна осінь у наших краях дуже суха. До морозів слід встигнути накрити чи прикопати теплолюбні багаторічні рослини (троянди, виноград), підгорнути смородину, аґрус. До самої весни в саду можна займатися вирізанням пошкоджених, зламаних, зайвих та хворих гілок. А підзимовий посів не пізно буде зробити й під час відлиг.

А поки що до вашої уваги - рекомендовані роботи в саду, городі, теплиці й на підвіконні в останні тижні перед приходом зими:

7 листопада, п'ятниця. Місяць у знаку Тельця. Повний Місяць (Повня). Несприятливий день. Не рекомендується нічого сіяти, садити й пересаджувати. Можна зайнятися заготівлею лікарських рослин.

8 листопада, субота. Місяць у знаку Близнюків. Третя чверть, спадає. Укриття троянд і клематисів. Прибирання в саду. Рекомендується розпушування ґрунту і боротьба з наземними шкідниками.

9 листопада, неділя. Місяць у знаку Близнюків. Третя чверть, спадає. Укладіть коренебульби викопаних жоржин на зберігання в ящик, пересипавши піском.

10 листопада, понеділок. Місяць у знаку Рака. Третя чверть, спадає. Сприятливий час для пересадки кімнатних рослин. Посів овочів для вирощування у зимовій теплиці. У відкритий ґрунт можна посіяти моркву, щавель, посадити хрін, топінамбур.

11 листопада, вівторок. Місяць у знаку Рака. Третя чверть, спадає. Сприятливий час для пересадки кімнатних рослин. Посів овочів для вирощування у зимовій теплиці.

12 листопада, середа. Місяць у знаку Лева. Третя чверть, спадає. Не рекомендуються посіви й пересадки.

13 листопада, четвер. Місяць у знаку Лева. Третя чверть, спадає. Не рекомендуються посіви й пересадки. Можна зайнятися садово-городнім інвентарем, почистити, змастити, відремонтувати інструменти.

14 листопада, п’ятниця. Місяць у знаку Лева. Четверта чверть, спадає. Несприятливий день для садово-городніх робіт.

15 листопада, субота. Місяць у знаку Діви. Четверта чверть, спадає. Рекомендуються посів і пересадка кімнатних рослин, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

16 листопада, неділя. Місяць у знаку Діви. Четверта чверть, спадає. Рекомендуються посів і пересадка будь-яких кімнатних рослин та квітів, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.


17 листопада, понеділок. Місяць у знаку Терезів. Четверта чверть, спадає. Посів квітів під зиму. Догляд за кімнатними квітами: полив, підживлення.

18 листопада, вівторок. Місяць у знаку Терезів. Четверта чверть, спадає. Посів зелені й посадка цибулинних квітів для вирощування в зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів. Підгортання снігом стовбурів дерев. Перевірка сховищ: контроль за температурою.

19 листопада, середа. Місяць у знаку Терезів. Четверта чверть, спадає. Посів зелені й посадка цибулинних квітів для вирощування в зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів. Підгортання снігом стовбурів дерев. Перевірка сховищ: контроль за температурою.

20 листопада, четвер. Місяць у знаку Скорпіона. Четверта чверть, спадає. Рекомендуються посів і пересадка кімнатних рослин. Полив, розпушування ґрунту і підживлення кімнатних квітів.

21 листопада, п’ятниця. Місяць у знаку Скорпіона. Четверта чверть, спадає. Сприятливий день для пересадки, живцювання і ділення кімнатних квітів.

22 листопада, субота. Місяць у знаку Стрільця. Новий Місяць. Не рекомендуються посіви й пересадки.

23 листопада, неділя. Місяць у знаку Стрільця. Перша чверть, росте. Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив і боротьба з наземними шкідниками. Збір лікарських рослин: плодів ялівцю, суплідь вільхи.

24 листопада, понеділок. Місяць у знаку Козерога. Перша чверть, росте. Рекомендуються посадки на насіння. Розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Якщо зібрались пересаджувати кімнатні квіти, то робити це сьогодні треба обережно.

25 листопада, вівторок. Місяць у знаку Козерога . Перша чверть, росте. У зимовій теплиці або на підвіконні можна посіяти цибулю на зелень, салат, шпинат, кріп, петрушку, буряк.

26 листопада, середа. Місяць у знаку Водолія. Перша чверть, росте. Не рекомендуються посіви й пересадки. Ремонт інвентарю, купівля насіння і добрив.

27 листопада, четвер. Місяць у знаку Водолія. Перша черть, росте. Не рекомендуються посіви і пересадки. Сприятливий день для боротьби зі шкідниками.

28 листопада, п’ятниця. Місяць у знаку Водолія. Перша чверть, росте. Не рекомендуються посіви і пересадки.

29 листопада, субота. Місяць у знаку Риб. Перша чверть, росте. Посів листових овочів для вирощування вдома на підвіконні або в зимовій теплиці. На підвіконні сіють шпинат, крес-салат, цибулю на зелень. Садіння квітів у вазонах. Рекомендуються полив, внесення добрив.

30 листопада, неділя. Місяць у знаку Риб. Перша чверть, росте. Можна робити те саме, що й минулого дня. Збирання лікарських рослин - шишок вільхи і березового гриба чаги.

За матеріалами з відкритих джерел та “Домівка, сад, город”.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ