Ми у Facebook
10.11.2014, 12:00

10 листопада - Міжнародний день бухгалтерії

Сьогодні професійне свято бухгалтерів - Міжнародний день бухгалтерії. Рівно 520 років тому у Венеції побачила світ перша книга про бухгалтерський облік.
Незважаючи на те, що День бухгалтера України у нас відзначають 16 липня, представники цієї важливої професії заслуговують на те, щоб їх привітати і подякувати за їхню кропітку працю ще раз.

Вибір дати для цього свята безпосередньо пов'язаний з публікацією книги Луки Пачіолі «Все про арифметику, геометрію та пропорцію». Ця важлива для історії бухгалтерської справи подія відбулася 10 листопада 1494 року. Тоді венеціанський письменник зібрав всі дані з математики, якими володіло на той момент людство, щоб систематизувати їх в одній книзі. Бухгалтерська справа докладно описувалася в розділі «Про рахунки та інші записи». Там можна було знайти інформацію про роботу успішних торгівців та обліковців Венеції. Сьогодні Луку Пачіолі називають автором найпершої книги про бухгалтерський облік.

Міжнародний день бухгалтерії — це, звичайно ж, привід згадати письменника, чиї роботи стали основою бухгалтерської роботи на наступні чотири століття. Більш того, його праця настільки цінна, що була видана до того, як винайшли книгодрукування.

Вітаємо усіх бухгалтерів й бажаємо, щоб у вас завжди збігалися дебет з кредитом, а фінансова звітність була ідеальною!

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Свята у листопаді 2014





На правах реклами