Ми у Facebook
14.11.2014, 14:13

Рівненщина: у Сарнах звільнили 35 директорів шкіл

У четвер, 13 листопада, на позачерговій сесії районної ради їх намагалися повернути назад на свої посади.
Єдине питання, яке було вчора винесене на обговорення сарненських депутатів — переукладання контрактів із директорами шкіл району. Напередодні, 12 листопада, їх усіх одним рішенням було звільнено із посад. Самі освітяни це рішення назвали «незаконним» і «політичним». Тим, хто за нього голосував, кричали: «Ганьба!»

Учора на розгляд депутатів відділ освіти подав список тих самих звільнених напередодні керівників навчальних закладів. Жодного нового прізвища серед запропонованих кандидатур не з'явилося. Чому так сталося, пояснити було нікому, бо начальник відділу освіти Герасим Аврамишин не дочекався навіть завершення засідання, де він, до речі, був головним і єдиним доповідачем.

На початку сесії зареєструвалися 27 депутатів райради. Їхні думки розділилися: одні просили продовжити контракти з усіма освітянами, інші просили проголосувати «пакетом рішень» за тих, до кого немає претензій і обговорити кандидатури усіх, хто залишиться. Зрештою, так і зробили. Обговорювали 10 директорів.

Найбільше дискусій виникло навколо директорів пенсійного віку, а є тут і такі, кому за 70. Хоча депутати не називали вік основним аргументом для оцінки роботи, більшість освітян сприйняло нагадування про вік як особисту образу. Говорили, що, забравши директорське крісло, їм «ламають життя».

— Ви одним розчерком, своїм голосуванням повністю ламаєте моє життя, — звернулася до депутатів директор Білятицької школи Людмила Марчук. — Ніхто не подумав, що в мене є малолітній син — студент, а я — мати-одиначка. Живимо ми тільки на мою зарплату і мізерну пенсію, яку нам дала держава. Я все життя віддала Білятичам, вчу в школі четверте покоління і ви просто так, ганебно мене викидаєте за борт.

За результатами сесії більшість директорів все-таки були поновлені на посадах, всього 5 — їх позбулися. 4 звільнених — пенсіонери.

— Вік не був основним аргументом у прийнятті рішення щодо поновлення на посадах директорів, — зазначив голова райради Микола Драганчук. — Але, при всій повазі, не можу внутрішньо змиритися, що молодь шукає роботу і мусить їздити на заробітки. Я за те, щоб гідно провести на заслужений відпочинок освітян. Але вони щороку обіцяють самі в кінці року написати заяви на звільнення і не роблять цього. Таку нагоду вони мали і цьогоріч.

Рівне Вечірнє

Див. також:

"Рівнегаз" разом з рахунком дає роз'яснення про нові норми споживання газу


Як виготовити закордонний паспорт мешканцям Рівного та Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ