Ми у Facebook
18.11.2014, 18:37

Маленький рівнянин виграв подорож у Європу за те, що сортував сміття

Півтора місяця прийому фотографій - і 20 рівнян стали учасниками конкурсу «Стань європейцем вже сьогодні». Змагалися вони за подорож на двох у тур по країнах Європи. 18 листопада стало відомо ім’я переможця конкурсу. Ним став маленький Артур Хомич.
Мама переможця Наталія Хомич розповіла, що їй небайдужа тема екології і тому вона вирішила привчати сортувати сміття своїх дітей із маленького віку.

- Коли дізналася про конкурс «Стань європейцем вже сьогодні», відразу вирішила, що потрібно до нього долучитися. Адже роздільний збір сміття – це важлива ініціатива. А так як я привчаю своїх дітей берегти екологію, сортувати сміття, то учасником конкурсу став мій син. Приємно, що він переміг і думаю, це ще більше стимулюватиме його до підтримки хороших ініціатив. Для дитини ж головне заохотити щось робити хороше, і тоді вона й надалі продовжуватиме у тому ж напрямку, - каже Наталія Хомич.

Конкурс «Стань європейцем вже сьогодні» проводився для популяризації роздільного збору сміття у Рівному. Організатори раді, що рівняни пітримують і сортування сміття у місті, й активно долучилися до конкурсу. Адже важливо, щоб екологічні ініціативи, які запроваджуються знайшли підтримку мешканців і лише тоді їх можна вважати успішними. А сортування сміття у місті дозволить частково зменшити кількість відходів, які потрапляють на сміттєзвалище і сприятиме збереженню ресурсів.

Нагадаємо, «Санком-Рівне» запропонував рівнянам підтримати екологію свого міста та взяти участь у першому в Україні екологічному конкурсі «Стань Європейцем вже сьогодні». Учасники конкурсу змагалися за подорож на двох у тур по країнах Європи. Для того, щоб стати учасником конкурсу, потрібно було розпочати сортувати сміття у себе вдома, викидати його в окремий контейнер та поділитися своїм досвідом запровадження роздільного збору відходів на фото. Прийом фотографій тривав з 22 вересня по 1 листопада.

Далі кожному учаснику конкурсу було присвоєно номер і вони були запрошені на розіграш. Всі номерки були вкинуті у лототрон. Таким чином, переможця конкурсу було визначено шляхом обрання одного із номерів всліпу, який витягнув найменший із присутніх на нагородженні.

Переглянути фото учасників можна в альбомі на сторінках «Санком-Рівне» у «Фейсбуці» і «В контакті».





На правах реклами