Ми у Facebook
27.11.2014, 12:24

Депутати Рівнеради вимагають повернути делеговані повноваження

Депутати Рівнеради прийняли звернення до депутатів Верховної Ради та Президента, щоб вони прийняли рішення щодо повернення делегованих повноважень.
Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що така ситуація по всіх містах України: "І ми не будемо просити ці кошти, а будемо вимагати, адже нам не буде чим платити заробітну плату бюджетникам".

Депутат Рівнеради Олександр Курсик запропонував, у випадку неприйняття даного рішення, провести виїзне засідання під стінами Кабміну.

Довідка

Делеговані повноваження — повноваження органів виконавчої влади, надані органам місцевого самоврядування законом, а також повноваження органів місцевого самоврядування, які передаються відповідним місцевим державним адміністраціям за рішенням районних, обласних рад.

Делегування повноважень у сфері виконавчої влади та місцевого самоврядування, має ґрунтуватися на засадах законності, доцільності, обґрунтованості, добровільності та підконтрольності суб'єктів реалізації делегованих повноважень.

Делегування повноважень — це процес передавання керівником частини будь-якої своєї роботи та повноважень, необхідних для її виконання, підлеглому, який приймає на себе відповідальність за її виконання. За допомогою делегування повноважень встановлюються формальні відносини та посадові зв'язки працівників в організації. Саме вони слугують основою для упорядкування спільної діяльності підрозділів і забезпечують можливості координувати роботу організації.

Необхідність делегування повноважень є наслідком обмеженості можливостей та здібностей керівника (одна людина не спроможна виконувати весь комплекс робіт по управлінню всією організацією) та необхідності спеціалізації в управлінні.

Статті до теми:

Мери України просять повернути 4 мільярди на зарплату бюджетникам


Мер Рівного вимагатиме у міністерства фінансів кошти на зарплати бюджетникам

У Рівному заборгували 9,6 млн.грн. заробітної плати бюджетникам





На правах реклами