Ми у Facebook
05.12.2014, 14:07

Донецький аеропорт: частина захисників повернулася після "розгрому"

Бойовики вночі сильно обстрілювали Піски та старий термінал донецького аеропорту.
В Пісках близько опівночі, через значні пошкодження старого терміналу українським військовим довелося його залишити, пише "УП"

За даними джерела, серед захисників аеропорту є загиблі, багато поранених, точна кількість невідома. У старому терміналі також залишилося тіло загиблого бійця.

Речник штабу АТО Олексій Дмитрашківський сказав "Українській правді", що відповідно до інформації станом на 6 ранку, частина захисників аеропорту повернулася до нього.

"Щодо загиблих інформація буде оприлюднена речником РНБО. Щодо аеропорту окрім інформації, що зранку туди повернулися найбільш хоробрі вояки, які перебувають в аеропорту "Донецьк" (нема інших даних)", - сказав він.

"Була також інформація, що вночі було дуже активно обстріляно населені пункти поблизу аеропорту Донецьк. Про сам аеропорт не повідомлялося – у штабі АТО інформації не було", - зазначив речник штабу АТО.

Він уточнив, що було обстріляно Опитне, Піски, Тоненьке: "Були обстріляні позиції сил АТО, є інформація про втрати – цю інформацію оприлюднить речник РНБО".

"Надійшла інформація про те, що терористи заявили, що нібито з боку захисників аеродрому було здійснено 22 атаки на їхні пости. Але це – повна нісенітниця і не відповідає дійсності. Я думаю, що таким чином вони намагаються приховати свої злочинні дії – обстріли населених пунктів та позицій сил АТО", - додав Дмитрашківський.

Організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомляє у Facebook про активні бойові дії в районі Донецька і спробу оточити захисників аеропорту.

"Попри певні "домовленості", російсько-терористичні війська протягом останньої доби вели активні бойові дії в районі Донецька", - пише Тимчук вранці у п'ятницю.

"Одночасно з проведенням обстрілів було атаковано позиції українських військ у районі н.п. Опитне з метою оточення наших підрозділів у районі Донецького аеропорту", - повідомляє він.

"Також вздовж усієї лінії зіткнення в районі Донецька супротивник завдавав масовані вогневі удари. У смузі між Старомихайлівкою і Петровським районом Донецька відзначалися боєзіткнення підрозділів російсько-терористичних і українських військ", - додає Тимчук.

Статті по темі:


В Україні випустили календар з портретами "кіборгів" [ФОТО]
Донецький аеропорт захищають "кіборги"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ