Ми у Facebook
08.12.2014, 11:38

Рівняни вимагають замість суду художній музей

Вже близько року тривають суперечки між митцями та представниками Рівненського апеляційного суду. Причина цьому - будівля на вулиці Драгоманова, 9.
Впродовж року Громадська координаційна рада зверталася до керівництва Рівного про передачу будинку по вул. Драгоманова, 9 (колишнє приміщення жіночої консультації № 1) для створення Художнього музею. Активісти наголошують, що Рівне єдине місто в Україні, де немає художнього музею.

Водночас, влада уклала договір позички цього приміщення на термін - 49 років Рівненському апеляційному суду. Активісти проти такої передачі і вважають її незаконною. Крім того, митці вимагають проведення громадських слухань, щоб дізнатися як рівняни бачать вирішення цього питання.

- Ми 4 рази зверталися до міського голови з проханням провести громадські слухання, але жодної реакції не було. Може доведеться самим проводити. Тепер суд робить там все, що хоче – вікна змінює, дах міняє… На такі роботи вони мали б отримувати дозвільні документи від власника, тобто, міської влади, але я впевнений, що у них таких документів немає, - передає слова рівненського фотохудожника, одного з ініціаторів створення Художнього музею Олександр Харвата сайт prostir.museum.

- Тим більше в наш час заборонені якісь державні видатки на проведення таких робіт, тобто вони залучають якісь комерційні структури. Виходить, що суд порушує закон, зокрема голова апеляційного суду пан Полюхович. Їм запропоновано декілька варіантів приміщень, які зручніші для міста й не гірші для суду, але вони впираються саме в це, на Драгоманова, 9.

Тим часом, поки ідуть дискусії, у приміщенні по вул. Драгоманова,9, Рівненський апеляційний


Cтатті до теми:

У Рівному провели акцію "Художньому музею БУТИ"

Міська влада Рівного не проти художнього музею





На правах реклами