Ми у Facebook
08.12.2014, 17:21

В Україні введуть податок на розкіш

В Україні катастрофічно не вистачає грошей у держбюджеті. Тому Арсеній Яценюк в цілому підтримав ідею Ігоря Білоуса з 1 січня 2015 року впровадити новий метод утримання податків з фізосіб.
Це європейський досвід обкладення податками, і в цілому впровадження цього методу повністю відповідає вимогам ЄС і міститься в додатку до угоди про асоціацію з ЄС.

Суть цього методу досить проста: тепер українці платитимуть 30% від суми покупки дорогих товарів, якщо не зможуть довести легітимність походження доходу. На практиці це виглядатиме таким чином. Наприклад, українець купив автомобіль вартістю 150 тис. грн. Згідно з новим законом, будь-які покупки товарів на суму понад 10 мінімальних заробітних плат, а це близько 12 810 грн можна буде зробити тільки по безналу і за наявності паспорта та коду. Торговим організаціям потрібно буде передавати інформацію про покупки вище цієї суми по кожному покупцеві в фіскальні органи. На підставі цієї інформації державна фіскальна служба матиме можливість розрахувати суму податку.

Крім того, за словами Арсенія Яценюка, цей податок дозволить відновити соціальну справедливість і оподаткувати доходи тих осіб, які отримують гроші за кордоном і зараз не платять податки в Україні. Бо тепер українські гастарбайтери при купівлі автомобілів, а особливо нерухомості, будуть платити, як мінімум 30% від суми покупки цих активів, так як у них немає легальних джерел доходу в Україні, і відповідно, вони не зможуть довести легальність своїх доходів.


Статті по темі:


В Україні знизиться вартість акцизу на алкоголь та цигарки
Види нерухомості, на які не потрібно сплачувати податок
В Україні знову подорожчає бензин






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ