Ми у Facebook
11.12.2014, 16:35

Священикам Київського патріархату Рівненщини приходять повістки [+Відео]

Благочинному Острозького району прот. Юрію Лукашику вручили повістку. На допити викликають і активних прихильників Київського патріархату, які вимагали відділення громади від УПЦ МП.
Вразило протоієрея і те, що повістку йому принесли після 9 години вечора. Як стверджує отець Юрій: "це нагадує 1933 рік". Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про те, що він захоплював храм у селі Бадівка. Крім того, повістки прийшли і тим жителям села, які активно виступали за перехід громади під юрисдикцію Київського патріархату.

- Представники Московського патріархату звинувачують нас у тому, що ми захоплюємо храм. Насправді ж, якщо 97% жителів села хочуть перейти до Київського патріархату, то ми не можемо на це не зважати. Наші двері відкриті для усіх, - говорить Юрій Лукашик. - Інша проблема в тому, що не самі жителі села, а завезені "тітушки" збуруюють конфлікт. "За" перехід до КП проголосували - 200 людей і тільки семеро і далі підтримують МП.

Також прот. Юрій Лукашик стверджує, що такими діями міліція хоче залякати людей, щоб ті не переходили до Київського патріархату. Правоохоронці ж заявляють, що всі кримінальні провадження щодо подій, які відбувалися у селищі Бадівка вже закрито.

ВІДЕО - Священикам УПЦ КП Рівненщини приходять повістки


ПЕРЕЙТИ НА ПОВНУ ВЕРСІЮ САЙТУ

Статті до теми:

Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: церковний суд та звинувачення у брехні


В УПЦ МП назвали цинічним утворення Помісної Православної церкви на Рівненщині



Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: референдум, протест та російські телеканали







На правах реклами