Ми у Facebook
12.12.2014, 16:45

До Рівненського інституту Київського університету права завітала гостя з Японії [+Фото]

У четвер, 11 грудня, у Рівненському інституті Київського університету права відбулася четверта Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасна проблема гуманітаристики. Світоглядні пошуки, комунікативні та педагогічні стратегії».
Вже традиційно для інституту на зустрічі побував іноземний спеціаліст, цього разу - японський докторант Юзукі Нагакоші.

На конференції були присутні викладачі та студенти вищих навчальних закладів з усієї України, а головним сюрпризом для присутніх стала гостя конференції - японка Юзукі Нагакоші, яка розповідала про патентне право у своїй країні.

Розпочалася зустріч із вітального слова ректора, заслуженого юриста України Юрія Бошицького, який активно підтримує усі креативні ініціативи і сприяє їх втіленню. Вітальне слово від імені пана Бошицького виголосила проректор з наукової та науково-педагогічної роботи Київського університету права НАН України, кандидат юридичних наук, доцент Олена Чернецька. Зазначимо, що на адресу конференції також надійшло вітання від заступника начальника Головного управління юстиції у Рівненській області Лариси Серватович.



Темою Юзукі Нагакоші, яка потрапила до Рівного за запрошенням ректора Київського університету права НАН України, заслуженого юриста України, професора, кандидата юридичних наук Юрія Бошицького, з яким вона познайомилася у Женеві, стала система патентного права в Японії.

- У себе в країні ми дозволяли іноземцям жити за їхніми законами, якщо вони створювали щось неправомірне, то судили їх не за японськими принципами. Багато в чому ці дії були виправдані, адже співпраця з іншими країнами розвивала Японію. Свого часу ми почали слідувати німецькому зразку закону, аби ще ближче зблизитися з країнами Заходу. Щось подібне сьогодні робить і Україна, рухаючись у правильний бік свого процвітання, - зауважила Юзукі Нагакоші.

Сама дівчина є стипендіатом Інституту Макса Планка з питань інновацій і конференцій (Штуттгарт, Німеччина), докторантом Дослідницького інституту сучасної науки та технологій при Токійському університеті (Японія). Освіту здобувала у Токійському університеті на юридичному факультеті (бакалавр права) та в університеті Цинхуа, Пекін (Китай), де отримала відзнаку за навчання. Там Юзукі стала магістром гуманітарних наук у сфері державної політики і менеджменту.



Вислухавши іноземного спеціаліста, учасники конференції продовжили дискутувати стосовно теми зустрічі, а пані Юзукі поділилася своїми враженнями щодо нашого міста та ознайомилася з усією структурою Рівненського інституту Київського університету права.

- Мені дуже сподобалося у вас, миле місто з активними людьми. Я побувала у музеї бурштину – враження надзвичайні. Як я встигла помітити, Рівненський інститут Київського університету права знаходиться на досить високому рівні, тут цікаві та розумні студенти, великі та просторі аудиторії, гарний гуртожиток, висококваліфіковані спеціалісти, також виділю новітній комп’ютерний клас та віртуальний зал судових засідань, - розповіла Юзукі Нагакоші.

Нагадаємо, нещодавно до Рівненського інституту Київського університету права завітав один із найвідоміших європейських професорів - професор юридичного факультету Болонського університету Лука Мецетті. Як зазначав Юрій Бошицький, подібні зустрічі повинні лише надихати студентів вузу та заохочувати до нових звершень у власному розвитку.





На правах реклами