Ми у Facebook
17.12.2014, 08:16

У наступному році студентам не виплачуватимуть стипендію?

У мережу потрапили доручення голови уряду Арсенія Яценюка міністрам, де детально розписано, які саме зміни до українського законодавства потрібно внести, аби держава могла зекономити. Деякі з пунктів особливого гостро б’ють по соціально незахищених українцях, зокрема по студентах.
Про це свідчить документ "Доручення прем'єр-міністра України №112" від 4 грудня, - повідомляє «Радіо Свобода».

Згубним буде удар по аж ніяк не багатій системі освіти, яку очікує відверто похмуре майбутнє. Так, Мінфін планує скасувати виплату стипендій більшості студентів і заощадити понад 1,2 мільярда гривень коштів держбюджету.

Скасувати стипендію планують з 1 вересня 2015 року. Також зазначено, що такий крок необхідний «відповідно до підготовлених МВФ варіантів раціоналізації видатків у короткостроковій перспективі».

Мінфін пропонує скасувати студентські стипендії усім, окрім сиріт та інвалідів, яка зараз нараховується від 700 гривень кожному. Втім Міносвіти хоче самостійно, без «вказівки згори» вирішувати, що і як скорочувати.

У документі також йдеться про скорочення кількості дитсадків та шкіл, де вчаться менше 30 дітей, збільшення ставки вчителя із 18 до 20 годин на тиждень, позбавити надбавок вчителів та викладачів.

Статті по темі:

Уряд пропонує зменшити кількість народних депутатів втричі

В Україні планують ввести плату за харчування в лікарнях





На правах реклами