Ми у Facebook
23.12.2014, 20:14

У рівненському дитсадку масово потруїлись діти

У ДНЗ №57 м. Рівного отруїлись майже десяток малюків різних груп.
За словами батьків, їх дітей з блюванням, діареєю та високою температурою вже з дому забрала швидка. Зараз після лікування більшість дітей відпустили додому. Симптоми в усіх пацієнтів однакові. Між тим, який збудник захворювання, батькам ніхто не говорить, пише charivne.info

Мами розповідають, що у поліклініці самі лікарі визнають факт зараження дошкільнят. Мовляв, на прийомі дільничі терапевти на запитання, у який садок ходить дитина, реагують: «А, це той садок з паличкою!».

- Це не перший випадок, коли у нашому закладі виникають подібні проблеми. Нас, батьків, обурює те, що всі знають про цю проблему, утім жодних мір не приймають. Як наслідок, усе повторюється. Не можу стверджувати, чи це отруєння чи зараження паличкою. Цим має займатись санепідемстанція,- розповідає рівнянка Вікторія.

Водночас, у рівненській санепідемслужбі наголошують, що перевірки проводити не можуть. Офіційно вони заборонені Кабміном. Втім, факт отруєння санепідеміологам відомий. У неофіційній розмові нам підтвердили, що кілька тижнів тому реєстрували даний випадок.

- Ми виїхали на місце, провели обстеження дітей, персоналу, взяли зразки їжі. За результатами жодних збудників не виявлено. Єдине, на що звертаю увагу - це холод. У групах температура повітря була лише 15 градусів. Діти мерзнуть.

Між тим, директор ДНЗ № 57 Лілія Дмитришина з журналістами спілкуватись не захотіла.

- Нехай батьки більше уваги звертають на свій район та власний дім. Дитячий садок до отруєння не має жодного відношення. Я не буду говорити на цю тему, - кинула трубку Лілія Йосипівна.

Наразі дитяче інфекційне відділення Рівненської міської лікарні переповнене маленькими пацієнтами. Серед них були й дітки із ДНЗ №57.

- В цілому, у дітей переважають захворювання на кишкові інфекції вірусної хвороби, - розповідає завідувач відділення Надія Сидорук.- Бувають випадки бактеріальних інфекцій - сальмонельозу, дизентерії. Ми пов`язуємо це з сезонним періодом. Що ж стосується ДНЗ № 57, то дійсно у нас перебували на лікуванні близько 10 малюків. У двох з них було виявлено сальмонельоз. У решти - переважали кишкові інфекції, збудника якого не виявлено.

В подальшому, батькам у таких випадках санепідеміологи радять писати колективну скаргу. Мовляв, за батьківськми зверненнями вони зможуть оперативно реагувати на подібні ситуації.

Статті по темі:

Як рівненська НВК № 2 «Школа-Ліцей» ярмаркувала





На правах реклами