Ми у Facebook
02.01.2015, 11:49

У Рівному марширували в честь 106-ї річниці від народження Степана Бандери [+Фото]

У четвер, 1 січня, у Рівному відбулася смолоскипна хода, приурочена до 106-ї річниці від уродин Провідника ОУН та ідеолога українського націоналізму Степана Бандери.
Подія відбулася за ініціативи Рівненської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Як повідомляє прес-служба організації, кількасот рівнян, незважаючи на несприятливі погодні умови, пройшли маршем центральними вулицями міста, вигукуючи патріотичні гасла на підтримку українського війська та використовуючи піротехнічні засоби і смолоскипи. Основні урочистості відбулися біля меморіальної дошки Провідникові ОУН Степанові Бандері.



Голова Рівненської міської організації ВО «Свобода» Олексій Бучинський зазначив, що знаковим є той факт, що Степан Бандера народився саме першого січня, вшановуючи його ідеї на початку року, всі націоналісти набираються патріотичним духом та націоналістичною енергетикою. Майже сто років тому Бандера писав, про те, що неважливо хто та коли буде керувати Росією, вона завжди залишатиметься ворогом для України та буде зазіхати на наші землі. І справді, чи то Сталін, чи Путін керує російською державою, вони завжди намагатимуться втілювати свої імперські амбіції, коштом українського народу. Називаючи нас бандерівця, російські засоби масової інформації намагаються принизити українців, проте вони не усвідомлюють, що цим лише звеличують нас та постать Степана Бандери!





Див. також:

Рівненщина: триває операція «Пішохід»

Співачка Руслана розповіла про враження від університету на Рівненщині





На правах реклами