Ми у Facebook
12.01.2015, 19:30

Що приготувати на Щедрий вечір: поради рівнянам

За тиждень після коляди, напередодні Нового Року (за старим стилем) — Щедрий Вечір. Це — залишок стародавнього, імовірно, дохристиянського звичаю. За християнським календарем — це день преподобної Меланії. В народній традиції обидва свята об'єднались, і тепер маємо Щедрий Вечір або свято Меланки.
Як і на Свят-вечір, цього дня готують святкову вечерю, яку в народі величають Щедрою, тому що страви цього вечора не є пісними: тут на столі і кутя, і ковбаси, і холодець, і шинка...

Рецепт приготування куті читайте на сайті "Рівненської газети".

Багаті крученики

Щедра картопля

Шинка у желе

Рулети з грибами

"Торби" з грибами

Ковбаски печінкові

Рулет м’ясний з омлетом


Фарширована курка

Свинина, запечена з сиром

Рульки з ковбасою та сиром

Торт з чорносливом

Печиво "Зірочки-сердечка"





На правах реклами