Ми у Facebook
15.01.2015, 18:45

Прокуратура Рівненщини розглянула майже 100 запитів на публічну інформацію

Торік до органів прокуратури Рівненської області надійшло близько 100 запитів на інформацію. З них розглянуто прокуратурою та надано інформацію на 57 запитів, за належністю надіслано іншим розпорядникам – 14. За результатами розгляду 38 запитів прокуратурою надано роз’яснення.
Значну кількість запитів розглянуто апаратом прокуратури області та прокуратурою міста Рівне.

Зокрема, за вказаний період апаратом прокуратури області розглянуто 64 запити, з яких надано інформацію на 37 запитів, роз’яснення – 27, надіслано іншим розпорядникам – 12.

Найчастіше запитувалася інформація з питань правозахисної діяльності – 15 запитів, досудового розслідування – 10, з кадрових питань – 10.
«Щороку кількість інформаційних запитів, направлених до прокуратури, зростає. Переважно запитують інформацію громадяни та засоби масової інформації, також надходили запити від громадських об’єднань, організацій, інших юридичних осіб», - зазначила начальник відділу з питань розгляду листів, прийому громадян та доступу до публічної інформації прокуратури Рівненської області Ліна Корнелюк.

Разом з тим трапляються випадки, коли громадяни в інформаційних запитах ставлять питання щодо вирішення правовідносин, що врегульовані іншим законодавством, зокрема, законом України «Про звернення громадян», кримінальним процесуальним законодавством, тобто ті, які не стосуються сфери доступу до публічної інформації.

«Ставлячись із розумінням до такої ситуації, прокуратура в кожному конкретному випадку надає запитувачам роз'яснення вимог відповідного законодавства та пропонує шляхи вирішення поставлених у зверненнях питань», - наголошує Ліна Корнелюк.

Нагадаємо, що запити на інформацію у прокуратуру Рівненської області можна подати за тел.: (0362) 63-30-88 та за формою для електронного інформаційного запиту, що розміщена на офіційному сайті прокуратури області.

До теми:

Рівненська прокуратура подала до суду позовів на 700 000 гривень

На Рівненщині ліквідовують прокуратури





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ