Ми у Facebook
16.01.2015, 08:46

Чи побили рівненські міліціонери бійців АТО?

15 січня, у залі Управління МВС України в Рівненській області відбувся брифінг щодо публікацій у ЗМІ про неправомірні дії працівників міліції до учасників АТО.
Начальник управління громадської безпеки в області Віталій Заславський спростував дану інформацію, продемонструвавши відео з камер спостереження, на котрій видно розмову міліціонера з чоловіками.

Також було надано інформацію за фактом так званого «побиття волинян», яке стрімко ширилося на сторінках інтернет видань. У присутніх в залі виникли запитання щодо того, чому ж все таки двох чоловіків, у яких в салоні автомобіля знайдено гранату, після освідчення відпустили додому. Міліція звертає увагу, що згідно з чинним законодавством має право без ухвали слідчого-судді затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі, лише у випадках:

1) якщо цю особу застали під час вчинення злочину або замаху на його вчинення;

2) якщо безпосередньо після вчинення злочину очевидець, в тому числі потерпілий, або сукупність очевидних ознак на тілі, одязі чи місці події вказують на те, що саме ця особа щойно вчинила злочин.

38 – річного і 21-річного чоловіків з Волині після складання протоколу огляду місця події міліція відпустила додому за відсутності об'єктивних причин для подальшого їх затримання. Деталі про проведення досудового розслідування даного провадження поки не розголошуються в інтересах слідства.

До теми:

На Рівненщині бійця АТО жорстоко побили сепаратисти

На рівненському автовокзалі затримали бійця АТО з бойовою гранатою

Чи можуть рівняни законно відмовитися від мобілізації?

Вбивство на полюванні на Рівненщині: справу родича Хахльова передали до суду





На правах реклами