Ми у Facebook
17.01.2015, 17:34

На Водохреща теж гадають

У ніч з 18 на 19 січня можна дізнатися ім'я майбутнього нареченого і ворожити на любов. У народі кажуть: все, про що нагадали у Водохресний вечір, обов'язково збудеться.

Переливаємо воду


Для даного варіанта гадання потрібно 2 склянки, 1 з яких треба до країв наповнити водою. Коли склянка наповнена, Ви загадуєте бажання й швидко починаєте переливати воду в іншу порожню склянку (робиться це лише 1 раз і тренування по переливанню до цього заборонені).

У другий раз воду не можна переливати, оскільки не можна буде вже визначити ймовірність виконання бажання, до того ж саме гадання втрачає колишню силу. Про виконання бажання судять по поверхні, над якою відбувалося переливання води. Якщо на поверхні не більше трьох крапельок, бажання обов'язково здійсниться. Якщо ж замість трьох крапельок ціла калюжа – бажанню не дано здійснися.

Рівненський "Фотовернісаж на Покрову" презентували у Хмельницькому

Діюче гадання на склянці з водою

Один зі способів довідатися нареченого – склянка з водою. Потрібно взяти в руки графин з водою й склянку, повільно з добрими думками почати переливати із графина воду й присуджувати: «зі шляхи ти утомишся, а в мене водица відмінна є, приходь, звужений мій, я дам тобі смачною водою напитися». Змова вимовляється 3 рази, після чого графин і склянка ставляться в узголів'я ліжка й можна відправлятися до сну, у якому Вам обов'язково присниться Ваш суджений.

Ворожіння на сірникових коробках

Зберіться компанією дівчат, візьміть сірникові коробки і покладіть у них символічні предмети. Наприклад, коліщатко - подорож, обручка - заміжжя, лялечка - дитина тощо. Сядьте в коло і покладіть коробки в центр. Тепер кожна, по порядку, ставте питання «Що чекає на мене в майбутньому?» і беріть коробочку. Що буде всередині - те й чекає на тебе цього року.

19 січня - Хрещення Господнє (Водохреща)

Ворожіння на гребінці

Перед сном не розчісуйся, поклади під подушку гребінь зі словами: «Суджений-ряджений, приходь причесати мене». Хто насниться - той і є твоя доля. Ще ймовірно, що волосся в гребені змінить колір. Якщо це сталося - такого кольору волосся і буде у твого обранця.

Ворожіння по льоду

У водохресний вечір було поширене і гадання по льоду. Для цього спеціально заговорений воду наливали в якусь ємність і ставили на мороз. Мало значення, як почала замерзати вода, яким вийшов лід - з розлученнями, рівним або горбистим. Вважалося, що горбки - до синів, а ямки на льоду - до дочок.





На правах реклами