Ми у Facebook
21.01.2015, 09:52

Міліціонери скерували до суду провадження за фактом збуту зброї

Слідчим слідчого управління УМВС України в Рівненській області у вересні минулого року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України групою осіб у складі організованої групи.
Установлено, що у серпні 2014 року в Рівному чоловік, з метою отримання незаконних доходів на постійній основі, шляхом носіння, зберігання, придбання, збуту вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, зорганізував та очолив стійке об'єднання, до якого залучив як виконавців ще двох осіб, раніше судимих.

Згідно з планом, організатор здійснював координацію злочинної діяльності групи. Він керував діями учасників, особисто вчиняв незаконне придбання, зберігання, носіння, підшуковував покупців та здійснював незаконний збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, визначав їх вартість, встановлював час та місце збуту. Отримані від збуту кошти розподіляв особисто, та й контролював дії інших учасників.

Упродовж серпня—вересня члени організованої групи незаконно придбали, носили, зберігали та збули декілька одиниць вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв.

Відносно двох підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а третій перебуває під домашнім арештом.

На даний час кримінальне провадження скероване до суду з обвинувалиним актом. Остаточне рішення у справі прийме суд та вирішить питання про міру покарання чоловікам, які скоїли низку тяжких злочинів.

СЗГ (за матеріалами СУ) УМВС України в Рівненській області

Див. також:

На Рівненщини ДАІ затримали водія с 2 кілограмами бурштину

Рівненщина: міліція виявила труп безвісти зниклого чоловіка





На правах реклами