Ми у Facebook
23.01.2015, 14:14

Пенсії сім'ям Героїв Майдану збільшено до 8,5 тис. грн

Уряд збільшив розмір пенсії сім'ям загиблих на майдані до 8,5 тисяч гривень. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін під час урядового брифінгу.
Він повідомив, що затверджено список осіб, члени сімей яких мають право на отримання одноразової грошової допомоги. Так, до списку осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, включено 100 осіб. Міністр також повідомив, таку допомогу вже членам сімей загиблих на загальну суму більше 11 мільйонів гривень.

Доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника непрацездатним членам сімей, то право на таку доплату до пенсії мають 113 членів сімей 64 загиблих осіб. Всім їм призначено та виплачується доплата до пенсії у зв’язку із втратою годувальника.

За його словами, зараз законодавчо врегульовано питання щодо пенсійної виплати (доплата +пенсія). Вона призначається на всіх непрацездатних членів сім’ї, які мають право на пенсійну виплату у зв’язку із втратою годувальника. Доплата до пенсії у зв’язку із втратою годувальника встановлюється в залежності від кількості непрацездатних членів сімей:

- на одного непрацездатного члена сім’ї - 5 тисяч гривень;

- на двох непрацездатних членів сім’ї - 6,5 тисяч гривень;

- на троє і більше непрацездатних членів сім’ї - 8,5 тисяч гривень.

Було зазначено, що Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. за №324 затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року. Грошова допомога надається у 50-кратному розмірі прожитого мінімуму (60,9 тисяч грвиень), встановленого для працездатних осіб на час її виплати. Затверджено список з 77 осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Статті до теми:

Річниця Майдану: як "Беркут" розганяв київський Майдан [Фото+Відео]

ВІДЕО: Фільм про Героя Небесної сотні рівнянина Олександра Храпаченка

Всі загиблі Герої Небесної Сотні та АТО з Рівненщини [+Фото]

Джерело: "Українська правда"





На правах реклами