Ми у Facebook
25.01.2015, 19:30

Рівненщина: у лісі правоохоронці виявили майже 30 кг тротилу

У Радивилівському РВ УМВС повідомили, що на лінію «102» надійшла інформація від 53-річного жителя села Лев’ятин про те, що він зберігає вибухову речовину.
За адресою додзвонювача відразу виїхала слідчо-оперативна група Радивилівського РВ УМВС спільно із спеціалістами-вибухотехніками НДЕКЦ при УМВС.

Правоохоронцям було повідомлено, що неподалік житлового будинку зловмисника, у лісі, він зберігає тротил. Біля дерева міліціонери виявили мішок, присипаний землею. При зважуванні вага вибухівки сягала майже 30 кг. Зі слів чоловіка, вибухову речовину він виплавлював зі снарядів часів Великої Вітчизняної війни, які знаходив в цій же лісопосадці, а корпуси снарядів здавав як металобрухт.

Також встановлено, що у минулому Сергій вже попадав у поле зору правоохоронців за незаконне зберігання артилерійських снарядів часів війни.

Наразі відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Відносно протиправних дій чоловіка вирішуватиметься питання про притягнення його до кримінальної відповідальності. Санкція цієї статті передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі.

Див. також:

Рівненщина: співвласнику парк-готелю "Швейцарія" винесено вирок за вбивство

На Рівненщині розшукують чиновника-міліціонера, який стріляв у людей на дорозі [ВІДЕО]





На правах реклами