Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко або вершки (10%) - 250 мл
Вода - 1-2 ст. ложки
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Приготування
Поламати шоколад і розплавити його на вогні, додати воду і помішувати. В окремому посуді закип'ятити молоко, влити його в шоколад і все перемішати. Після чого трохи збити отриману суміш.
Гарячий шоколад з ромом
Інгредієнти:
Молоко (незбиране) - 5,5 склянок
Вершки (жирні) - 1/2 склянки
Темний ром - 2 ст. ложки
Шоколад (солодко-гіркий) - 250 г
Змішати молоко, вершки і ром. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Після чого відразу ж зняти з вогню і опустити в неї шматочки шоколаду, щоб він розтанув в гарячому молоці. Перемішати всі компоненти до однорідної маси, подавати в підігрітих горнятах.
Гарячий шоколад з мигдалем
Інгредієнти:
Шоколад (тертий, напівсолодкий) - 60 г
Цукор - 60 г
Вода (кипляча) - 1/2 склянки
Молоко (кип'ячене) - 2,5 склянки
Кава (розчинна) - 1 ст. ложка
Коньяк - 80 мл
Лікер Амаретто - 80 мл
Вершки (для збивання) - 1/2 склянки
Мигдаль (нарізаний смажений) - 1/4 склянки
Змішати в невеликій каструлі цукор, шоколад і воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин. Потім, збиваючи вінчиком, додати молоко, коньяк, кава, лікер і варити ще 2 хвилини. Розлити по чашках. Збиті вершки, покласти поверх шоколаду, посипати мигдалем і подавати до столу.
Мексиканський гарячий шоколад
Інгредієнти:
Молоко - 400 мл
Шоколад - 40 г
Кориця - 3 палички
Ванільний екстракт - 1 ст. ложка
Взяти каструлю, влити в неї молоко, додати шоколад, корицю і нагрівати до тих пір, поки шоколад не розтане. Після чого дістати корицю і влити ваніль. Збити до утворення піни.
Гарячий шоколад з апельсиновим сиропом
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко (або вершки 10%) - 250 мл
Апельсиновий сироп - 5 мл
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Цедра апельсина - за смаком
Поламати шоколад на шматочки, поставити на водяну баню, додати 1-2 ст. ложки води і розмішувати до отримання однорідної маси.
Довести молоко до кипіння, безперервно помішуючи виделкою, тонкою цівкою влити в шоколад. Додати апельсиновий сироп, після чого акуратно, протягом декількох хвилин збивати масу. Готовий напій розлити по чашках, при бажанні додати цукор і збиті вершки, прикрасити цедрою апельсина.
Гарячий шоколад з бананами
Інгредієнти:
Молоко (3,2%) - 900 мл
Банани - 2 шт.
Шоколад - 100 г
Кориця (мелена) - 1 щіпка
Банан (для прикраси) 1 шт.
У каструлю влити молоко, додати очищені і порізані на 2-3 частини банани, а також поламаний на шматочки шоколад. Довести масу до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться, після чого зняти з вогню. Готову суміш перелити в блендер і збивати до появи піни. Розлити напій по келихах, посипати корицею і прикрасити половинками банана.
Статті по темі:
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]

«Мама сказала: не бійся – ти зможеш»: хто і чому стають донорами в Рівному

Коли третьокурсниця Катерина Круглик вперше наважилася стати доноркою, у неї було багато запитань і трохи страху. Вона зателефонувала мамі.
переглядів: 91
У Рівному стартує кіноклуб “КіноSpace” — перегляд фільмів 90-х у молодіжному просторі “НОТА”

На час літніх канікул у молодіжному просторі “НОТА”, що діє при Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18), запускається кіноклуб “КіноSpace”. Ініціатива передбачає перегляд культових стрічок 1990-х років у дружній атмосфері.
переглядів: 212
Історія бійця ТрО з Рівненщини, який після поранення знову тримає в руках інструмент — і лінію фронту

Коли почалась повномасштабна війна, Василю не треба було пояснювати, що робити. У 2022-му він уже був не новачком у війні — за плечима мав Афганістан. У 80-х війна його змінила. Але не зламала. І саме тому, коли 24 лютого 2022 року знову розірвалась тиша — він не чекав повістки. Він прийшов сам.
переглядів: 215
Рівненський “Олімп” — чемпіон ДЮФЛ РОАФ серед гравців U-10

У наймолодшій віковій категорії Дитячо-юнацької футбольної ліги Рівненської області (ДЮФЛ РОАФ) визначили чемпіонів. Переможцем у категорії U-10 стала команда “Олімп” із Рівного.
переглядів: 212
Рівненщину відвідали представники Всесвітньої продовольчої програми ООН

У Рівненській області з робочим візитом побували представники Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) — голова Львівського офісу Еллен Крамер та керівник логістичного напрямку Руслан Фогел. Головною метою зустрічі стало підбиття підсумків кількарічної підтримки жителів регіону, які постраждали внаслідок війни, зокрема — внутрішньо переміщених осіб.
переглядів: 211