Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко або вершки (10%) - 250 мл
Вода - 1-2 ст. ложки
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Приготування
Поламати шоколад і розплавити його на вогні, додати воду і помішувати. В окремому посуді закип'ятити молоко, влити його в шоколад і все перемішати. Після чого трохи збити отриману суміш.
Гарячий шоколад з ромом
Інгредієнти:
Молоко (незбиране) - 5,5 склянок
Вершки (жирні) - 1/2 склянки
Темний ром - 2 ст. ложки
Шоколад (солодко-гіркий) - 250 г
Змішати молоко, вершки і ром. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Після чого відразу ж зняти з вогню і опустити в неї шматочки шоколаду, щоб він розтанув в гарячому молоці. Перемішати всі компоненти до однорідної маси, подавати в підігрітих горнятах.
Гарячий шоколад з мигдалем
Інгредієнти:
Шоколад (тертий, напівсолодкий) - 60 г
Цукор - 60 г
Вода (кипляча) - 1/2 склянки
Молоко (кип'ячене) - 2,5 склянки
Кава (розчинна) - 1 ст. ложка
Коньяк - 80 мл
Лікер Амаретто - 80 мл
Вершки (для збивання) - 1/2 склянки
Мигдаль (нарізаний смажений) - 1/4 склянки
Змішати в невеликій каструлі цукор, шоколад і воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин. Потім, збиваючи вінчиком, додати молоко, коньяк, кава, лікер і варити ще 2 хвилини. Розлити по чашках. Збиті вершки, покласти поверх шоколаду, посипати мигдалем і подавати до столу.
Мексиканський гарячий шоколад
Інгредієнти:
Молоко - 400 мл
Шоколад - 40 г
Кориця - 3 палички
Ванільний екстракт - 1 ст. ложка
Взяти каструлю, влити в неї молоко, додати шоколад, корицю і нагрівати до тих пір, поки шоколад не розтане. Після чого дістати корицю і влити ваніль. Збити до утворення піни.
Гарячий шоколад з апельсиновим сиропом
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко (або вершки 10%) - 250 мл
Апельсиновий сироп - 5 мл
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Цедра апельсина - за смаком
Поламати шоколад на шматочки, поставити на водяну баню, додати 1-2 ст. ложки води і розмішувати до отримання однорідної маси.
Довести молоко до кипіння, безперервно помішуючи виделкою, тонкою цівкою влити в шоколад. Додати апельсиновий сироп, після чого акуратно, протягом декількох хвилин збивати масу. Готовий напій розлити по чашках, при бажанні додати цукор і збиті вершки, прикрасити цедрою апельсина.
Гарячий шоколад з бананами
Інгредієнти:
Молоко (3,2%) - 900 мл
Банани - 2 шт.
Шоколад - 100 г
Кориця (мелена) - 1 щіпка
Банан (для прикраси) 1 шт.
У каструлю влити молоко, додати очищені і порізані на 2-3 частини банани, а також поламаний на шматочки шоколад. Довести масу до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться, після чого зняти з вогню. Готову суміш перелити в блендер і збивати до появи піни. Розлити напій по келихах, посипати корицею і прикрасити половинками банана.
Статті по темі:
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]

Чи можна заморожувати сир і як правильно це робити: поради для збереження смаку й свіжості

Якщо у вас вдома накопичилось більше сиру, ніж ви встигаєте спожити, варто замислитися над способами його зберігання.
переглядів: 224
Ердоган обговорив із Путіним можливість відновлення мирних переговорів у Стамбулі

У неділю, 11 травня, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомила пресслужба турецького лідера.
переглядів: 263
Рівнянам пропонують осягнути безмежність за допомогою фото

Уже зовсім скоро, 27 травня, о 13 годині у Міському Будинку Культури відбудеться відкриття персональної фотовиставки Олександра Майструка "Безмежність", яка приурочена 24-й річниці його творчої діяльності.
переглядів: 669
У Рівне прибуде траурний екіпаж "На щиті"

У Рівне повернуться полеглі Захисники сьогодні, 11 травня
переглядів: 292
Рівне проститься із двома Захисниками

У понеділок Рівне попрощається із загиблими Героями — Віктором Матяхом та Анатолієм Весною (Чумановим).
переглядів: 256