Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко або вершки (10%) - 250 мл
Вода - 1-2 ст. ложки
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Приготування
Поламати шоколад і розплавити його на вогні, додати воду і помішувати. В окремому посуді закип'ятити молоко, влити його в шоколад і все перемішати. Після чого трохи збити отриману суміш.
Гарячий шоколад з ромом
Інгредієнти:
Молоко (незбиране) - 5,5 склянок
Вершки (жирні) - 1/2 склянки
Темний ром - 2 ст. ложки
Шоколад (солодко-гіркий) - 250 г
Змішати молоко, вершки і ром. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Після чого відразу ж зняти з вогню і опустити в неї шматочки шоколаду, щоб він розтанув в гарячому молоці. Перемішати всі компоненти до однорідної маси, подавати в підігрітих горнятах.
Гарячий шоколад з мигдалем
Інгредієнти:
Шоколад (тертий, напівсолодкий) - 60 г
Цукор - 60 г
Вода (кипляча) - 1/2 склянки
Молоко (кип'ячене) - 2,5 склянки
Кава (розчинна) - 1 ст. ложка
Коньяк - 80 мл
Лікер Амаретто - 80 мл
Вершки (для збивання) - 1/2 склянки
Мигдаль (нарізаний смажений) - 1/4 склянки
Змішати в невеликій каструлі цукор, шоколад і воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин. Потім, збиваючи вінчиком, додати молоко, коньяк, кава, лікер і варити ще 2 хвилини. Розлити по чашках. Збиті вершки, покласти поверх шоколаду, посипати мигдалем і подавати до столу.
Мексиканський гарячий шоколад
Інгредієнти:
Молоко - 400 мл
Шоколад - 40 г
Кориця - 3 палички
Ванільний екстракт - 1 ст. ложка
Взяти каструлю, влити в неї молоко, додати шоколад, корицю і нагрівати до тих пір, поки шоколад не розтане. Після чого дістати корицю і влити ваніль. Збити до утворення піни.
Гарячий шоколад з апельсиновим сиропом
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко (або вершки 10%) - 250 мл
Апельсиновий сироп - 5 мл
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Цедра апельсина - за смаком
Поламати шоколад на шматочки, поставити на водяну баню, додати 1-2 ст. ложки води і розмішувати до отримання однорідної маси.
Довести молоко до кипіння, безперервно помішуючи виделкою, тонкою цівкою влити в шоколад. Додати апельсиновий сироп, після чого акуратно, протягом декількох хвилин збивати масу. Готовий напій розлити по чашках, при бажанні додати цукор і збиті вершки, прикрасити цедрою апельсина.
Гарячий шоколад з бананами
Інгредієнти:
Молоко (3,2%) - 900 мл
Банани - 2 шт.
Шоколад - 100 г
Кориця (мелена) - 1 щіпка
Банан (для прикраси) 1 шт.
У каструлю влити молоко, додати очищені і порізані на 2-3 частини банани, а також поламаний на шматочки шоколад. Довести масу до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться, після чого зняти з вогню. Готову суміш перелити в блендер і збивати до появи піни. Розлити напій по келихах, посипати корицею і прикрасити половинками банана.
Статті по темі:
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]

Як змінити транслітерацію імені та прізвища в паспорті: пояснення ДМС

Під час оформлення паспорта громадянина України або закордонного паспорта прізвище та ім’я особи вносяться до Єдиного державного демографічного реєстру кирилицею. Автоматичне транслітерування латиницею здійснюється відповідно до чинних правил transliteration.
переглядів: 16
У Рівному відбувся масштабний літературний форум 2025

14–15 червня парк Молоді (Лебединка) став центром літературного життя країни. Тут відбувся перший Рівненський літературний форум – 2025, який уже називають головною книжковою подією року в місті. Захід зібрав десятки письменників, видавців, митців та сотні поціновувачів літератури.
переглядів: 21
Рівнян запрошують долучитися до виставки-форуму InnoTechEnergy у Києві

18–19 червня 2025 року у Києві відбудеться виставка-форум InnoTechEnergy, присвячена інноваційним рішенням у сфері теплової та альтернативної енергетики. До участі запрошують представників громад, бізнесу, експертів, муніципалітетів — зокрема і з Рівненської області.
переглядів: 38
Як ефективно позбутися мошок у квартирі: поради фахівців

У теплу пору року багато українців стикаються з проблемою появи мошок у домівках — переважно на кухні або в місцях з підвищеною вологістю. Державна установа «Центр громадського здоров’я МОЗ України» у своїх рекомендаціях зазначає: основна причина появи дрібних комах — сприятливі умови для їхнього розмноження, зокрема залишки їжі, переспілі фрукти, брудні зливи та квітковий ґрунт.
переглядів: 38
Ще 5 громад Рівненщини отримають консультантів з ментального здоров’я

У Рівненській області п’ять нових громад долучилися до програми психосоціальної підтримки населення. Про це повідомили під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА в межах програми «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.
переглядів: 89